Din dorinta de a valorifica feedback-ul primit in ultima  perioada, ne concentram astazi pe clarificarea unor intrebari frecvente legate de personalizarea echiparilor de constructii case Standard, Silver, Gold si Platinum.

constructii case

Pot modifica echiparile standardizate?

Bineinteles, puteti modifica aproape orice aspect legat de materialele folosite in pachetele noastre. Ceea ce ne propunem pe site-ul nostru este sa oferim o selectie bine elaborata de echipari standardizate.
Datorita constructiei in volum mare, pentru aceste pachete va putem oferi valori estimate de pret per metru patrat, cu ajutorul calculatorului nostru de preturi.
Totusi, adaptarea lor la cerintele specifice fiecarui proiect in parte necesita o evaluare individuala a costurilor, asa cum vom ilustra in exemplele detaliate de mai jos.

Inlocuirea izolatiei din pereti

Intrebare: Doresc sa inlocuiesc materialul izolator folosit in compozitia peretilor pentru una din echiparile Wolf Construct (ex. Standard)

Raspuns: Pentru o cotatie de pret avem nevoie de un proiect de arhitectura finalizat, impreuna cu extrasul de materiale obtinut de la arhitect. Astfel, vom determina cantitatea exacta de material izolator in metri patrati, permitandu-ne ulterior sa calculam orice diferenta de cost legata de alte materiale dorite, cu manopera aferenta.

Inlocuirea tamplariei

Intrebare: Doresc sa inlocuiesc tamplaria pentru unul din pachetele Wolf Construct (ex. Silver)

Raspuns: Avem 2 cazuri si pentru ambele ne trebuie un proiect de arhitectura finalizat, impreuna cu tabloul de tamplarie.

  • Daca doriti sa faceti upgrade de la o tamplarie Salamander cu 5 camere si 2 foi de sticla la o tamplarie Salamander cu 6 camere si 3 foi de sticla, ambele prezente deja in ofertele noastre, vom calcula in baza proiectului existent diferenta de pret necesara.
  • Daca doriti sa optati pentru o alta marca de tamplarie, vom evalua costul total al tamplariei incluse in pachetul dorit si o vom elimina apoi din contract. Astfel veti putea folosi bugetul respectiv pentru achizitia tamplariei dorite in regie proprie.

Inlocuirea invelitorii acoperisului

Intrebare: Doresc sa inlocuiesc tabla de acoperis pentru una din echiparile Wolf Construct (ex. Gold)

Raspuns: La fel ca si in celelalte cazuri similare, vom avea nevoie de proiect terminat si extras de materiale. Vom calcula pretul total al invelitorii din tigla metalica inclus in pachetul nostru (cu montaj inclus), iar apoi costurile respective vor fi excluse din contract.
Prin aceasta metoda, veti putea utiliza bugetul mentionat pentru achizitia si instalarea invelitorii dorite in regie proprie.
Va subliniem importanta comunicarii acestor modificari de acoperis inca din etapa de conceptie a proiectului. In unele cazuri, structura cladirii trebuie proiectata pentru a sustine o greutate aditionala.

Constructii subsoluri si demisoluri

Intrebare: Doresc sa construiesc un subsol / demisol si nu am vazut pe site preturile.

Raspuns: Nu putem determina costurile fara un proiect de fundatie finalizat. Cantitatile necesare de beton si fier variaza in functie de natura solului si adancimea impusa, cerintele pentru straturile de izolatie sunt diferite de la un proiect la altul.

Inaltime utila mai mare de 2,7m per nivel

Intrebare: Cat m-ar costa sa modific inaltimea utila la peste 3m?

Raspuns: La fel ca si in cazurile precedente, este necesar un proiect de arhitectura finalizat, impreuna cu extrasul de materiale obtinut de la arhitect. Vom evalua cantitatile suplimentare de materiale si manopera aferenta, in functie de cerintele specifice ale fiecarui proiect.

Constructii case cu terasa acoperita

Intrebare: As dori ca terasa acoperita sa fie construita din lemn, din considerente financiare / estetice etc.

Raspuns: In mod obisnuit, terasele acoperite sunt o parte componenta a structurii metalice a cladirii. Este esential ca acoperisul sa prezinte continuitate intre cele 2 corpuri (casa si terasa), pentru a evita posibile infiltratii sau alte probleme de ordin tehnic. Vom examina impreuna cu arhitectul fiecare caz in parte, pentru a propune solutii adecvate.

Consolidarea suplimentara a peretilor interiori

Intrebare: Doresc rigidizarea peretilor de compartimentare cu un strat suplimentar de osb pentru suspendarea corpurilor de mobila grele.

Raspuns: Consolidarea peretilor de compartimentare cu ajutorul unui strat de OSB aditional reprezinta o solutie eficienta pentru imbunatatirea stabilitatii si a rezistentei structurale in regiunea respectiva.
Folosim deja aceasta tehnica in toate echiparile noastre (serviciu inclus in pret), in baza proiectului de arhitectura. Asta inseamna ca inca din faza de concept stim unde vor fi amplasate corpurile grele si peretii vizati pentru placarea suplimentara cu osb. Exemple: corpuri suspendate in bucatarie, rafturi si suport TV in living, unitati de depozitare in dormitoare si dressing etc.
Cu toate acestea, daca totusi doriti placarea tuturor peretilor de compartimentare cu un strat suplimentar de OSB (nu doar peretii pe care urmeaza sa fie suspendate incarcaturi grele), avem nevoie un proiect de arhitectura finalizat cu extras de materiale inclus, pentru calcule detaliate ale suprafetelor.
Vrem sa precizam ca acest pas nu este necesar si poate duce la o crestere nejustificata a costurilor constructiei. In masura in care exista restrictii de buget, resursele financiare ar putea fi directionate pentru achizitia unor finisaje interioare de o calitate mai buna, sisteme de producere a energiei electrice prin panouri fotovoltaice, sisteme de incalzire bazate pe pompe de caldura etc.

Chiar este o idee buna sa personalizezi pachetele de constructii case?

Din experienta noastra, majoritatea imbunatatirilor substantiale cer investitii financiare semnificative. Alegerea de a inlocui anumite elemente intr-un pachet de constructie standarizat poate fi o idee buna, dar trebuie facuta cu atentie si in functie de circumstantele specifice ale fiecarui proiect.
Cand discutam despre constructii case la cheie, va recomandam sa gasiti un echilibru intre necesitati si bugetul alocat proiectului.

Lasă un comentariu

Mai multe

Infrastructura minima obligatorie pentru constructii de case

Ce utilitati si facilitati sunt necesare pe terenul meu pentru a demara lucrarile de constructie?

Avantaje si beneficii case metalice Wolf Construct versus zidarie

Ce ofera casa metalica in comparatie cu zidaria sau lemnul?