Termenul de extindere casa existenta reprezinta o interventie care vizeaza cresterea suprafeței locuibile a unei case deja construite, fara a fi necesara demolarea acesteia. Aceasta solutie presupune intocmirea unui proiect de extindere casa si poate fi o alternativa viabila la construirea unei case noi. Proprietarii pot astfel sa isi mareasca spatiul locativ sau sa adauge noi functiuni locuintei actuale.

 

extindere casa existenta

Pret extindere casa existenta si procedura

Putem cota o extindere de casa doar in baza unui extras de materiale, obtinut de la arhitect.
Este necesara mai intai o expertiza tehnica a imobilului existent, pentru verificarea rezistentei mecanice si stabilitatii sale - responsabilitate beneficiar. Ulterior se va elabora proiectul de arhitectura, in urma caruia se vor extrage cantitatile de materiale necesare constructiei.
Nu putem anticipa costurile pentru:

  • dimensionarea noii structuri
  • consolidarea structurii existente (dupa caz)

In consecinta, ofertarea constructiei este posibila doar dupa finalizarea proiectului de arhitectura.

Documente necesare pentru proiect extindere casa

Wolf Construct ofera servicii de proiectare contracost. Sunt necesare urmatoarele documente:

  • Extrasul de carte funciara
  • Studiul topografic
  • Certificatul de urbanism
  • Studiu geotehnic
  • Expertiza tehnica

Avize si autorizatia de construire

Pentru a incepe extinderea unei case existente, trebuie sa obtineti avizele necesare solicitate in certificat de urbanism - responsabilitatea beneficiarului. Obtinerea avizelor uzuale dureaza de regula pana in 30 zile, iar depunerile de documente se pot face online. Daca aveti deja o casa cu utilitati, numarul avizelor necesare va fi mai mic decat pentru o casa noua.
Unele categorii de constructii pot necesita acordul notarial al vecinilor. Daca vecinul refuza din motive nejustificate, puteti apela la ajutorul unui avocat. Cel mai probabil instanta va decide in favoarea dumneavoastra. Asadar, asigurati-va ca obtineti acordul notarial inainte de a incepe proiectarea.

Consultanta specializata pentru proiect extindere casa existenta

Arhitectii nostri va pot ajuta cu toate informatiile necesare pentru realizarea unui proiect de extindere casa la pret avantajos. Va rugam sa atasati in cererea de oferta toate documentele disponibile (din lista de mai sus). In urma unei analize, veti fi contactat pentru discutarea particularitatilor cazului dumneavoastra.
Cere oferta acum!