Organizarea de santier este un pas cheie in constructii de case. Acest proces implica planificarea si coordonarea resurselor, materialelor si a fortei de munca. Eficienta este esentiala pentru a evita intarzierile si pentru a controla costurile.
Prezenta infrastructurii pe terenul dorit joaca un rol important, atat in luarea deciziei de achizitie a terenului, cat si in constructia efectiva a casei dorite.

constructii case

Facilitati necesare pentru constructii de case

Pentru a da startul lucrarilor de constructie, este necesar sa ne asigurati pe teren urmatoarele facilitati minime:

Electricitate

Este crucial sa avem acces la o sursa de energie electrica pe santier, pentru a alimenta utilajele, sculele electrice si pentru iluminat. Totodata, va fi necesara energia electrica pentru a alimenta facilitatile temporare de constructie, cum ar fi birourile mobile.
In cazul in care nu aveti posibilitatea de a obtine energie electrica, putem utiliza generatoarele noastre. Combustibilul consumat va fi suportat/achizitionat de catre dumneavoastra.

Apa curenta

Accesul la o sursa de apa este obligatoriu pentru utilizare generala pe santier. Poate fi utilizata o conducta de apa, un put sau un camion cu apa, in functie de locatie.

Toaleta ecologica

La fel de importanta este gestionarea deseurilor umane pe santier. Puteti opta pentru inchirierea unei toalete ecologice mobile, care este o optiune igienica si eco-friendly.

Accesibilitate rutiera

  1. Este necesara obtinerea unei autorizatii pentru transportul de marfuri cu gabarit depasit, cum ar fi tirurile, autobasculante, cifele sau alte vehicule care depasesc 3,5 tone. Aceasta autorizatie implica respectarea anumitor reguli si proceduri legale, in functie de locatia obiectivului.
  2. Drumul de acces intre infrastructura rutiera si locatia obiectivului trebuie sa fie amenajat astfel incat sa permita utilajelor de mari dimensiuni sa efectueze cu succes operatiuni precum descarcarea materialelor grele, turnarea mecanizata a betonului si a sapelor, etc. In caz contrar, amenajarea traseului este un proiect separat care intra in responsabilitatea clientului. La cerere, puteam realiza si astfel de lucrari contracost.

Accesibilitate navala - constructii de case fara accesibilitate rutiera directa

Accesibilitatea navala pentru santier reprezinta o cerinta de baza in dezvoltarea proiectelor in zone cu acces exclusiv la apa. Ne referim la capacitatea de a aduce materiale, echipamente si forta de munca pe santier prin intermediul navigatiei pe apa.
Contravaloarea transportului naval si a taxelor aferente intra in responsabilitatea clientului.

Concluzie

Asadar, asigurarea facilitatilor de baza necesare in santier este o componenta obligatorie pentru constructii de case

Prin planificarea si organizarea adecvata a tuturor acestor aspecte, beneficiarul constructiei nu doar contribuie la crearea unui mediu de lucru sigur si eficient pe santier, dar se si asigura de faptul ca intregul proiect se desfasoara in conformitate cu standardele legale si de calitate.

Pentru a obtine o cotatie de pret actualizata pentru constructia dumneavoastra, utilizati butonul dedicat de mai jos. Dupa adaugarea suprafetelor constructiei, in cativa pasi simpli, veti primi oferta noastra completa.

Lasă un comentariu

Mai multe

Pret constructie casa: actualizat periodic de Wolf Construct

Cat de des se actualizeaza preturile pe site?

Intrebari si raspunsuri despre modificarea pachetelor de constructii case

Pot inlocui anumite materiale din echiparile Standard, Silver, Gold sau Platinum?