Va recomandam sa explorati sectiunea noastra informativa, special creata pentru constructiile de case pe structura metalica usoara. Dupa consultarea acestui material, veti dobandi toate cunostintele necesare pentru a va implica in constructia unei astfel de cladiri:


01

Profilele metalice care compun structura casei se executa din tabla dublu galvanizata, grosime intre 1 si 1.5mm, sectiuni de tip “U” si “C”.

Proiectele sunt intocmite de catre inginerii nostri specializati in structuri de rezistenta si sunt aprobate de verificatori autorizati de catre ministerul de resort, respectiv Ministerul Dezvoltarii Regionale ai Administratiei Publice - MDRAP - fostul MLPAT.
Structura metalica prezinta o rezistenta buna atat la compresiune, cat si la intindere. Ca sa va faceti o idee in ceea ce priveste rezistenta la intindere sau compresiune a unui element de metal, aceasta este de aproape 14 ori mai performant fata de un element de lemn:
S= 275N/mmp vs S=20N/mmp la lemn.
Materia prima, otelul, este importat din Austria, dispune de agrement european si este procesata pe un utilaj de debitare de ultima tehnologie in domeniu - Pinnacle X6, produs in Statele Unite.
Proiectam si realizam orice model de casa! Conceptul arhitectural afisat in pagina are doar rol de propunere pentru constructie si se poate modifica conform cerintelor viitorilor proprietari.



02

Casele metalice se construiesc in orice perioada a anului, inclusiv in sezonul rece. Acestea se pot ridica rapid atat in orase, cat si in mediul rural. Spre exemplu, perioada estimata de construire pentru o casa cu suprafata de pana in 200 mp este de 90 -120 zile.
Practic, pentru constructia fundatiei si montajul structurii sunt necesare 30-40 zile, urmand inchiderile exterioare ale cladirii si montajul acoperisului 30-40 zile. Pentru inchideri interioare, placa intre nivele si sape armate sunt necesare ultimele 30-40 zile.
Perioada calendaristica de executie se poate rezerva contractual in baza unui avans de 10% din valoarea constructiei. Intervalul de executie se stabileste de comun acord, depinzand de volumul de lucrari din calendarul nostru.
Catalogul de proiecte case online are titlu de prezentare, noi putem construi orice tip de cladire conform schitelor tale. Atat proiectarea, cat si constructia pot fi contractate separat una de cealalta sau impreuna.



03

O casa construita pe cadre de beton, echipata comparabil, este mai scumpa cu 20-40% fata de o casa pe structura metalica.
Structura cladirii metalice este de 3x mai usoara, adica vei face economii la costurile cu fundatia, pentru ca o structura usoara nu are nevoie de o fundatie grea si costisitoare.
In plus, te bucuri de o eficienta energetice ridicata. Stiai ca ai nevoie de o grosime de cel putin 90 cm de zidarie pentru a obtine aceeasi eficienta energetica pe care o obtii de la un perete de structura metalica de 3 ori mai subtire, adica de 30 cm?
In ceea ce priveste perioada de executie, aceasta este redusa cu 30-50% - "time is money". Va puteti muta mult mai repede in noua dvs casa mai spatioasa.
Modelul de casa afisat respecta legea locuintei si are rol de prezentare.
Putem construi orice model de cladire pe structura metalica. Daca deja detineti un proiect de arhitectura pe zidarie, poate fi convertit intr-un termen foarte scurt la tehnologia noastra pe structura metalica. Astfel veti castiga aproximativ 20% spatiu util.



04

Versatilitatea in alegerea formei pentru orice cladire proiectata pe structura metalica este impresionanta.
Casele metalice pot fi realizate sub diferite stiluri: modern, rustic, brancovenesc, mediteranean, nordic, asiatic etc. Cu o structura metalica ai libertate in alegerea stilului.
Ai nevoie de mai mult spatiu si nu ai banii azi? Constructiile pot fi extinse rapid ulterior prin adaugarea de cadre metalice, panouri si ferme aditionale. Structura este obtinuta din otel dublu zincat, laminat la cald, ambutisat la rece, agrement European, garantie 75 ani.
Procesarea foilor din otel din care sunt realizate profilele de baza pentru casa se face cu ajutorul celui mai performant utilaj de productie la ora actuala din Europa. Principalul avantaj este ca orificiile dedicate instalatiilor care trec prin pereti sunt perforate automatizat, la rece, direct din linia de productie.
Proiectarea unei case pe structura metalica pentru obtinerea autorizatiei de construire dureaza 7 - 10 zile lucratoare, incepand de la stabilirea conceptelor de arhitectura, de comun acord intre beneficiar si arhitect.



05

Constructiile metalice se realizeaza folosind doar materiale de calitate superioara.
Spre exemplu echiparile noastre predefinite Silver, Gold si Platinum includ materiale de baza precum:
-> vata bazaltica pentru izolatie termica si fonica
-> otel zincat ca materie prima din care se confectioneaza structura casei
-> fibrociment pentru inchideri exterioare pereti
-> gips carton albastru antifonic si gips carton rosu rezistent la foc
-> tigla metalica premium de 0,5 mm si tamplarie PVC brand de top Salamander sau Rehau
-> beton tip B250 pentru fundatii.
Toate materialele vin insotite de certificate de conformitate de la furnizori si se vor adauga la Cartea tehnica a constructiei, in vederea receptiei finale, conform legii.
Garantia pentru constructia realizata, oferita de societatea noastra este de: 75 ani pentru structura metalica, 2 ani pentru manopera de buna executie, 10 ani pentru vicii ascunse. Pentru toate materialele folosite, garantia este oferita de furnizori conform variantei de echipare achizitionate de beneficiar.



06

Fundatiile caselor pe structura metalica usoara sunt de 2 pana la de 3 ori mai usoare comparativ cu fundatiile caselor din zidarie.
Economiile inregistrate la beton, fier, sapaturi, manopera permit cu usurinta beneficiarilor sa investeasca mai mult in confort si in ambianta mult visata: finisaje interioare, mobilier, un sistem de incalzire mai performant.
Un lucru important de mentionat este ca fundatiile sunt proiectate de ingineri structuristi in baza studiului geotehnic al terenului si a planurilor furnizate de arhitect. Proiectele de rezistenta rezultate sunt apoi examinate si stampilate de verificatori autorizati. Beneficiarul are obligatia sa construiasca conform proiectului aprobat. Daca dirigintele de santier constata nereguli, lucrarea va fi sistata pana la remedierea problemelor.
Fiecare etapa/faza determinanta de constructie este insotita de inregistrari de calitate a materialelor folosite si de procese verbale de receptie, care atesta practic ca executia cladirii se realizeaza in concordanta cu proiectul.
Avand rolul de a preveni comercializarea constructiilor ridicate ilegal, Cartea tehnica a constructiei este obligatorie si va cuprinde toate actele construcției, de la proiect la receptie. Cartea tehnica a constructiei este intocmita de catre dirigintele de santier.



07

Casele din profile metalice sunt prezente in Romania inca din anul 2007.
Pana astazi tehnologia a fost mult imbunatatita. Datorita limitarilor tehnologice de la momentul respectiv, se utilizau placi de OSB pentru placarea structurii la exterior si se aplica prin lipire un termosistem din polistiren expandat de doar 10 cm. La interior se folosea vata de sticla ca umplutura si gips carton pentru inchiderea peretilor.
In prezent, piata materialelor prefabricate a evoluat substantial.
Tehnologia ne permite acum sa construim folosind materiale accesibile de ultima generatie, cum ar fi vata bazaltica care este un izolator termic si fonic de 3x mai eficient decat polistirenul expandat sau vata de sticla. In plus, acest material este incombustibil si il aplicam la exterior peste un strat de fibrociment. Folosim placi din fibrociment in loc de OSB, deoarece se comporta excelent atat in mediu umed cat si la incendiu.



08

Durabilitatea in timp a caselor pe structura metalica este cel putin egala cu cea a constructiilor clasice.
In primul rand, structura metalica nu este expusa direct la mediul exterior, asadar durabilitatea va fi extinsa.
In plus, chiar si in situatia ipotetica in care structura intra in contact cu exteriorul, otelul zincat folosit ca materie prima este furnizat de un producator austriac ce garanteaza rezistenta otelului timp de 75 ani in aer liber.
In configuratiile noastre, structura metalica este placata la exterior cu placi de OSB / fibrociment, peste care este montata termoizolatia exterioara, din polistiren sau vata bazaltica. In interior, profilele metalice sunt umplute cu vata bazaltica iar inchiderile peretiilor sunt executate prin aplicarea foilor de gips carton in dublu strat.
Orice casa pe structura metalica realizata de echipele noastre vine la pachet cu 10 ani garantie pentru vicii ascunse. Mai mult, pentru linistea ta, 1% din valoarea totala a proiectului ramane in buzunarele tale, pentru a putea remedia independent orice problema necesita atentie imediata.



09

Imobilele din oferta noastra pot fi realizate din mai multe tipuri de profile zincate de tip "C" de latimi diferite.
Aceste profile sunt clasificate in functie de latime ceea ce ne permite practic sa introducem material izolator de grosimi diferite.
Spre exemplu, un profil metalic de 10 cm latime poate fi umplut maxim cu placi din vata bazaltica de aceeasi dimensiune, in timp ce un profil metalic de 20 cm latime poate fi umplut cu 2 straturi de vata bazaltica de 10 cm fiecare, adica se obtine izolatie termica mai eficienta cu cateva grade in interiorul locuintei.
Va fi astfel mult mai usor si mai ieftin de incalzit casa, mai ales in anotimpul rece.
Construim case din profile metalice de urmatoarele dimensiuni standardizate: 10 cm latime, 14 cm latime, 20 cm latime. Pentru zona de ses, recomandam constructii realizate din profile de 10 cm. Pentru zonele reci ale tarii, unde izolatia peretilor ar trebui sa fie cat mai eficienta, recomandam constructii din profile de 14 sau 20 cm, in functie de buget.



10

In domeniul constructiilor de case, preturile sunt in general raportate la metru patrat construit desfasurat. Ceea ce inseamna ca platiti mai mult fata de ceea ce folositi efectiv.
Totusi, orice proprietar este direct interesat de maximizarea spatiului interior util. Casele pe structura metalica prezinta cel mai bun raport intre suprafata construita si cea utila.
Spre exemplu, pentru o casa metalica de 100 mp ramane in medie o suprafata utila cu 10%-12% mai mica (~88 mp) in timp ce la o casa clasica din zidarie suprafata utila este penalizata drastic, cu 20-25% (~75 mp).
Secretul este ca profilele metalice din pereti au grosime redusa fata de caramizi. Astfel, suprafata ceva mai redusa, ocupata de peretii exteriori si cei de compartimentare, ofera un avantaj caselor cu schelet metalic.
Am putea completa aceasta informatie spunand ca si calitatea executiei este un atu, deoarece toate profilele metalice sunt debitate in fabrica la dimensiuni exacte. Asamblarea acestora se realizeaza fara sudura pe santier in doar cateva zile, cu o precizie uimitoare.



11

Firmele de constructii case metalice din Romania pot avea modele de business diferite. Unele dintre ele sunt axate strict pe productia in volum mare de structura metalica si astfel externalizeaza local constructia propriu-zisa a locuintei. Alte societati aleg atat sa produca structura, cat si sa realizeze complet imobilele respective. Atat avantajele cat si dezavantaje sunt discutabile, cert este ca fenomenul a luat amploare in ultimii ani si piata este intr-o continua dezvoltare, rapida si eficienta.
Societatea noastra este specializata atat in productia de structura metalica cat si in constructia efectiva a imobilelor plus alte servicii conexe, putem sa va oferim un "pachet all inclusive" ce include si: constructii de garduri si garaje, fose septice si puturi, incalziri in pardoseala etc.



12

Acceptam diverse modalitati de plata: transfer din fonduri proprii, prin credite de nevoi personale sau diverse credite dedicate constructiilor de imobile, fonduri europene. Toate platile se efectueaza in avans pe transe, in baza unor faze de lucrari stabilite.
Printre cele mai populare variante din tara se numara creditul ipotecar.
Banca finanteaza viitorul beneficiar doar in baza unui proiect de casa finalizat, cu autorizatia de construire obtinuta.
Firma de constructii cu care va colabora beneficiarul intocmeste un plan de finantare, care va include extrasul de materiale si manopera aferenta, necesare finalizarii cladirii.
Intre fazele lucrarii banca va initia verificari pe santier si se vor intocmi rapoarte, in baza carora se vor efectua tragerile din suma finantata.
Fiecare faza este documentata de dirigintele de santier prin certificate de conformitate pentru materiale si procese verbale care atesta corecta executie a proiectului aprobat de primarie. La sfarsit acesta intocmeste Cartea tehnica a constructiei, ce permite exploatarea imobilului in deplina legalitate.



13

O parte din clientii nostri detin deja un proiect de constructie realizat pe tehnologia clasica, zidarie.
Acesta nu poate fi utilizat in formatul existent pentru a demara lucrarile pe noua tehnologie, structura metalica. Arhitectul desemnat de viitorul beneficiar va efectua toate modificarile necesare pe partea de arhitectura, iar inginerul de structura al fundatiei va recalcula fundatia corespunzator, astfel se vor economisi materiale si manopera, deoarece va fi nevoie de fundatii mult mai usoare in cazul caselor metalice.
Autorizatia de constructie va fi emisa pe noua tehnologie, avizele obtinute raman valabile.
Toate lucrarile de bransare la energie si apa vor fi efectuate de catre firme specializate autorizate, care intocmesc un deviz de lucrari in urma vizionarii.
Furnizorii de utilitati au preturi diferite pentru bransamente, in functie de locatie si distanta utilitatilor fata de imobil.



14

Societatea noastra colaboreaza cu cele mai importante branduri din domeniu pentru echiparea constructiilor.
Spre exemplu, in materie de tamplarie folosim profile PVC cu 5 camere si 2 foi de sticla, branduri de renume mondial precum Salamander sau Rehau.
In echiparile de top utilizam profile PVC cu 6 sau 7 camere si 3 foi de sticla. Toate tamplariile beneficiaza de feronerie de calitate superioara.
Am ales pentru casele noastre tabla pe acoperis de tip tigla metalica premium 0,5 mm grosime. Laudam promptitudinea si profesionalismul colaboratorilor nostri Blitz Profil si Top Profil Sistem, care executa acoperisuri de calitate la scara nationala.
Indiferent de pachetul de constructie contractat, toti beneficiarii isi pot alege gratuit culoarea favorita atat pentru tamplarie, cat si pentru acoperis. Pentru a complimenta aspectul estetic al fatadelor casei, se pot realiza accente din vopsea decorativa pe anumite zone, ieftin si eficient.



15

In toate pachetele noastre de constructii, traseele electrice sunt realizate din cablu de cupru cu izolatie si manta ignifugata. Pentru siguranta sporita, am inclus si tablourile electrice. Instalatiile termice si sanitare sunt construite din teava de polipropilena cu fibra UBP 4 m x 40 mm.
Toate lucrarile se fac in baza unui proiect tehnic realizat de arhitect si agreat de beneficiar anterior.
Panourile fotovoltaice nu fac parte din oferta noastra, acestea se achizitioneaza separat de catre beneficiar conform preferintelor. Recomandam ca decizia sa fie luata alaturi de arhitect si inginer specialist in instalatii, in faza de proiectare a imobilului.
Incalzirile prin pardoseala se executa externalizat, nu sunt incluse in echiparile noastre. Lucram in parteneriat cu WAMAK, firma specializata in sisteme de incalzire, raport calitate / pret excelent. Evaluarea costurilor precise se poate face doar daca exista proiectul de instalatii, faza PT - proiect tehnic.



16

Preturile pentru constructia unei case sunt calculate la metru patrat construit desfasurat. Pentru a elimina orice dubiu, definim mai jos, termenii. Exista o diferenta clara intre "metru patrat construit" si "metru patrat construit desfasurat".
Suprafata construita desfasurata a unui imobil este suma suprafetelor construite pe fiecare nivel (la exteriorul peretilor). Ea reprezinta mai exact suma ariilor planurilor orizontale ale tuturor nivelurilor cladirii, delimitate de conturul exterior al anvelopei cladirii. Conform legii, nu se iau in calculul acesteia urmatoarele: suprafata subsolurilor cu inaltimea libera maxim 1,80 m, suprafata subsolurilor cu destinatie stricta pentru gararea autovehiculelor, spatiile tehnice sau spatiile destinate protectiei civile, suprafata balcoanelor, logiilor, teraselor deschise si neacoperite, teraselor si copertinelor necirculabile, precum si a podurilor neamenajate, aleile de acces pietonal / carosabil din incinta, scarile exterioare, trotuarele de protectie.
Suprafata construita a unui imobil, adica suprafata masurata la exteriorul peretilor la nivelul parterului. Ea reprezinta aria construita la nivelul solului, cu exceptia teraselor descoperite ale parterului care depasesc planul fatadei, a platformelor, scarilor de acces. Proiectia la sol a balcoanelor a caror cota de nivel este sub 3,00 m de la nivelul solului amenajat si a logiilor inchise ale etajelor se include in suprafata construita.



17

Pentru case, inaltimea utila standard finala per nivel este de 2,70 m. Contracost se poate executa pana la maxim 3,4 m, in functie de latimea profilelor folosite. Scara interioara intre nivele este realizata din structura metalica, parte componenta a casei. Aceasta este proiectata de arhitect in colaborare cu inginerul structurist. Pentru casele parter-etaj, de regula scara este confectionata din profile metalice dublu zincate tip C, latime 100 mm si grosime 1,1 mm. Proiectarea este conceputa de obicei intr-o rampa cu podest, pentru a usura accesul intre nivele. Podestul este platforma orizontala amenajata pe parcursul unei scari pentru odihna.
Treptele si contratreptele sunt apoi placate cu OSB 15 mm, urmand a se face peste montajul finisajului final ce poate fi de exemplu lemn masiv, gresie, marmura etc.
Pentru eficientizarea suprafetelor, majoritatea caselor cu etaj sunt proiectate cu spatiu de depozitare sub scara sau chiar ca loc dedicat pentru masina de spalat, boiler etc.
Mentionam ca scara interioara este inclusa in pretul afisat per metru patrat, valabil pentru orice varianta de echipare predefinita din ofertele noastre, la care se adauga contracost finisajul final conform preferintelor (lemn masiv, marmura etc.).



18

Majoritatea clientilor ne intreaba despre cum se executa concret placa intre etajele unei case. Placa este realizata astfel: peste grinzile metalice contravantuite (sau de tip fagure) ale etajului se poate monta tabla zincata, osb, scandura ca suport de sustinere a placii.
Urmeaza turnarea efectiva a unei sape elicopterizate de 80 - 100 mm, armata cu plasa sudata de 75x55 mm. Tavanul parterului va fi umplut cu vata bazaltica de 10 cm pentru o excelenta izolatie fonica si termica, inchiderile interioare ale peretilor fiind realizate prin intermediul unui strat de gips-carton de 12,5 mm grosime. Apoi se aplica un strat de vopsea lavabila alba pentru finisaj.
Balcoanele sunt construite din acelasi tip de structura, parte componenta a scheletului metalic.
Din punct de vedere legal regimul maxim de inaltime permis pentru cladirile pe structura metalica usoara este de P+7, deschideri fara stalpi intermediari de pana la 30 ml, iesirile maxime in consola pot fi de 2m lungime.



19

Cladirile pe structura metalica sunt rezistente la foc. In cazul unui incediu casele de lemn, spre exemplu, ard mult mai rapid. Toate acestea pentru ca folosim panouri, grinzi si ferme de otel dublu zincate, laminate la cald si ambutisate la rece. Acestea nu contin adezivi sau chimicale. In plus, nu este necesar niciun fel de tratament suplimentar.
In ultimii ani am imbunatatit radical izolatia fatadelor casei folosind vata bazaltica (clasa de reactie la foc A1 - incombustibil), in locul traditionalului polistiren expandat (clasa E - combustibil cu propagare rapida). Ne-am concentrat atentia si pe placarile interioare ale peretilor - acestea pot fi realizate folosind gips carton special rezistent la foc, de culoare rosie, ce ofera rezistenta superioara in situatia supunerii la temperaturi inalte. Pentru un plus de siguranta toate pachetele noastre beneficiaza de trasee electrice ignifugate si tablou electric inclus.



20

Din experienta noastra, fiecare beneficiar are nevoi diferite. Echiparile noastre predefinite pe metru patrat nu includ urmatoarele finisaje interioare: gresie, faianta, parchet, usi interioare, obiecte sanitare, centrala termica si obiecte de incalzire.
In functie de preferintele clientului si utilitatile disponibile pe teren, se poate bugeta personalizat lucrarea la cheie pana la standardul de confort dorit. Toate finisajele interioare pot fi achizitionate din lanturile de magazine preferate de beneficiar, conform preferintelor sale. Manopera aferenta se va calcula in functie de calitatea materialelor selectate si complexitatea lucrarilor. Spre exemplu, montajul unei cazi de baie compacte low budget are un pret diferit de montajul unui jacuzzi de ultima generatie.
Selectia finisajelor se va face inca din faza de proiectare, iar achizitia efectiva a produselor se face cu aproximativ 3-4 saptamani inainte de montajul acestora, pentru a elimina orice posibile intarzieri datorate stocurilor la furnizori.



21

Echiparile noastre predefinite nu includ finisajele interioare, respectiv: gresie, faianta, parchet, usi interioare, obiecte sanitare, centrala termica și obiectele de incalzire. Finisajele se vor achizitiona in baza unui buget separat. Ele reprezinta practic nivelul de confort al casei. Acestea depind de considerentele estetice si financiare ale proprietarilor.
Finisajele interioare de calitate superioara au tendinta sa reziste in timp si astfel sa isi amortizeze diferentele de cost.
Termenul de calitate superioara depinde de preferintele individuale si de incadrarea intr-un buget maxim. Majoritatea doresc "finisaje medii", dar acest termen nu are o definitie clara.
Indiferent de finisajele alese, putem furniza doar manopera sau un pachet achizitie plus manopera printr-un contract de prestari servicii separat de constructia casei.
Pentru toate materialele folosite garantia este oferita de furnizori.



22

In evaluari bancare, 60% din valoarea unei constructii este reprezentata de valoarea insumata a fundatiei si a structurii de rezistenta a cladirii, restul de procente fiind alocate pentru a executa peretii, acoperisul si instalatiile.
Pentru a eficientiza procesul de constructie si achizitie a materialelor necesare, am adaptat sistemul nostru de plata in baza fazelor mari de lucrari. Pentru proiectele finantate prin intermediul bancilor, transele de plata se personalizeaza conform politicilor acestora. Perioadele de asteptare si aprobare intre transe nu sunt incluse in termenele noastre de executie afisate in site. In majoritatea cazurilor, aportul beneficiarului la finantarea unui proiect de constructie incepe de la un procent minim 10%-15% contributie proprie. Banca va achita restul sumei, esalonat.



23

In categoria costurilor suplimentare legate de constructia efectiva a unui imobil de la zero, orice potential beneficiar trebuie sa aiba in vedere urmatoarele cheltuieli:
-> avize specificate in certificatul de urbanism obtinut de la primarie in vederea obtinerii autorizatiei de construire
-> angajarea unui diriginte de santier pe toata perioada constructiei asa cum prevede legea
-> bransamentele la utilitati ce pot fi asigurate doar de catre firme specializate autorizate
-> inchirierea unei toalete ecologice
-> asigurarea de curent electric si apa necesare pentru inceperea lucrarilor. In cazul in care nu exista curent electric, putem asigura necesarul de electricitate folosind generatoare de curent - se va achita doar combustibilul consumat.
Terenul de constructie trebuie sa fie in proprietatea beneficiarului. Daca beneficiarul nu dispune de timpul necesar pentru obtinerea avizelor si a autorizatiei de construire, problema se poate solutiona prin delegarea unei altei persoane prin intermediul unei procuri notariale.



24

Instalatiile electrice, termice si sanitare sunt proiectate de ingineri de specialitate. Acestia elaboreaza proiectele specifice conform unui consum estimat si in baza calculelor rezultate din proiectul de arhitectura - conceput de arhitect. De asemenea, structurile de rezistenta pentru fundatie si cladire sunt realizate de ingineri specializati, toate acestea fiind discipline distincte.
Conform legii, toate proiectele de rezistenta sunt analizate si aprobate de verificatori autorizati de pe teritoriul tarii. Un diriginte de santier este persoana insarcinata de beneficiar cu verificarea calitatii lucrarilor si a materialelor de constructie folosite; este reprezentantul beneficiarului in relatiile acestuia cu restul factorilor implicati – constructorul, proiectantul etc. Conform legii, beneficiarul este obligat sa angajeze un diriginte de santier pentru a ii proteja interesele.



25

Pentru a construi o casa din structura metalica de aproximativ 150 mp, predata la stadiul de exterior finalizat si interioarele la alb sunt necesare aproximativ 90 de zile:
30 de zile pentru constructia fundatiei si a montajului structurii metalice in teren; 30 de zile pentru finalizarea peretilor exteriori ai cladirii si a acoperisului; 30 de zile pentru trasee electrice, termice si sanitare, turnari sape si finalizarea peretilor de compartimentare cu un strat de vopsea lavabila alba aplicat. Daca se doreste predarea la cheie, pentru montajul finisajelor vor fi necesare in medie 30 de zile suplimentare. In functie de complexitatea lucrarilor si a disponibilitatii stocurilor pentru finisajele interioare comandate, termenul de finalizare precizat anterior se poate extinde in unele cazuri.



26

Procedura de ofertare a unei constructii necesita urmatoarele informatii diverse precum: locatia obiectivului, regimul de inaltime dorit, suprafata construita dorita atat pentru cladire cat si pentru terase sau balcoane. In urma ofertarii prin calculatorul de pret, se poate stabili o programare fizica la sediul nostru sau o conferinta online. Pentru eficientizarea procesului de ofertare, rugam viitorii beneficiari sa ne puna la dispozitie in avans documentatia existenta scanata, in functie de ceea ce exista deja. In cadrul intalnirii se ofera consultanta gratuita de catre director tehnic, structurist, arhitect. Vizionarile se organizeaza in proximitatea capitalei si a judetului Ilfov, pe santiere in lucru, in diverse stadii de finalizare..



27

Lucrarile de extindere / supraetajare / mansardare, necesita in primul rand o expertiza tehnica. In aceste situatii se evalueaza starea fizica a constructiei si se stabilesc masuri pentru consolidare - acolo unde este cazul. In urma expertizei si respectand prevederile legii, arhitectul si inginerii structuristi vor proiecta constructia dorita. Doar dupa derularea acestor proceduri putem evalua corect valoarea unei astfel de lucrari, altfel nu stim gradul de consolidare impus. Extrasul de materiale rezultat in urma proiectarii poate duce la dublarea costurilor estimate fara expertiza.
Oferim consultanta gratuita telefonic & email prin arhitect specializat, analizam fiecare caz in parte.
Proiectele care deja au trecut de faza de autorizare vor fi examinate si cotate in baza configuratiei tehnice aprobate de lege. Ofertele generale de preturi nu se pot aplica in astfel de cazuri.



28

Ne mandrim cu achizitia celui mai performant utilaj de structura metalica din Europa: Pinnacle X6. Gratie acestei minuni tehnologice, putem debita profile cu o latime incepand de la 89 mm si ajungand pana la 350 mm. Cu ajutorul unui software extrem de performant, productia structurii este asistata electronic cu o precizie de 100%. Toate orificiile prin pereti, necesare traseelor electrice si termice sunt executate automatizat, la rece, prin linia de productie.
Capacitatea noastra de productie este de 1000 mp / zi, se poate lucra in 2 schimburi daca termenele de finalizare impuse sunt foarte scurte. Asamblarea panourilor destinate peretilor si a fermelor destinate acoperisurilor se realizeaza in mediu controlat, in fabrica. Structura metalica este apoi transportata pe santier, pentru asamblarea finala in stil "Lego".



29

Proiectarea si realizarea fundatiilor sunt servicii optionale. Suntem flexibili. Putem lucra cu arhitectul tau, iar fundatia o poti construi atat in regie proprie, cat si cu ajutorul nostru daca agreezi oferta. Din pacate nu putem afisa pur si simplu un pret fix pentru fundatie valabil in toata tara, pretul va depinde foarte mult de natura solului in care este amplasat imobilul si de complexitatea proiectului de rezistenta, stampilat de inginerul structurist desemnat.
Daca fundatia ta va fi realizata in regie proprie, este bine sa stii ca in cazul in care nu iese perfect plana, vor exista costuri suplimentare pentru turnarea unei sape de egalizare. Practic, nu putem monta o structura metalica perfect dreapta pe o fundatie care prezinta abateri, adica nu este perfect plana. Probleme de executie inseamna costuri suplimentare si dificultati pe santier.



30

Casele realizate pe schelet metalic nu prezinta un aspect arhitectural diferit fata de casele pe structura clasica din zidarie - cadre din beton armat. In urma constructiei, aspectul estetic final va fi acelasi, deoarece pe fatade se pot monta cu usurinta elemente ornamentale precum caramida aparenta, arcade, cornise etc.
In stabilirea temei de proiectare, arhitectul va ofera suport complet cu privire la stilul vizual abordat: clasic, modern, scandinav, mediteranean, brancovenesc etc.
Perioada de executie a unui proiect de arhitectura complet este de 2-3 saptamani, incepand de la stabilirea conceptului, de comun acord cu beneficiarul.
Taxele informative pentru eliberarea unei autorizatii de construire sunt de 1% in mediul urban / 0,5% in mediul rural din valoarea estimata a constructiei.
Toate avizele si autorizatiile necesare intra in sarcina clientilor. Pentru Bucuresti si Ilfov oferim contracost un serviciu de obtine a acestor documente in numele beneficiarului.



31

Documentele necesare pentru inceperea unei constructii sunt:
-Act de vanzare-cumparare/intrare in posesie a terenului.
-Extras de carte funciara.
-Certificat de urbanism.
-Studiu geotehnic.
-Ridicare topografica.
-Contract de antrepriza semnat intre constructor si beneficiar.
-Proiect de arhitectura, rezistenta, instalatii fazele DTAC si PT.
-Autorizatia de construire.
-Plan de finantare realizat de constructor, doar pentru credite bancare.
-Grafic de executie etapizat conform procedurilor, doar pentru credite bancare.
Mentionam ca perioada estimata de obtinere a unei autorizatii in functie de primarie poate dura intre 1 - 4 luni. Suntem singura firma din Romania de arhitectura & constructii metalice - pachet de servicii complete. Garantam respectarea in totalitate a legislatiei in constructii. Toate proiectele de arhitectura realizate de societatea noastra se supun normelor impuse de Legea Locuintei nr. 114 / 1996 si de Legea Calitatii in Constructii nr. 10 / 1995.



32

In Romania, conform legislatiei in vigoare, cota TVA-ului de 5% se aplica doar pentru vanzari de case locuibile la momentul vanzarii, maxim 120 mp casa si maxim 250 mp terenul. Valoarea insumata a terenului si a casei nu poate depasi suma de 600.000 lei. In cazul persoanelor necasatorite este necesar sa nu fi detinut si sa nu detina nicio locuinta în proprietate pe care au achizitionat-o cu cota de 5%. In cazul familiilor, sotul sau sotia sa nu fi detinut si sa nu detina, fiecare sau impreuna, nicio locuinta in proprietate pe care a/au achizitionat-o cu cota de 5%
Societatea noastra realizeaza doar locuinte incepand de la zero, pe terenul beneficiarului. In acest caz, suprafetele constructiei si ale terenului sunt variabile si ca atare valoarea TVA-ului este de 19%.



33

Daca se doreste constructia in deplina confidentialitate, imaginile din santier nu vor fi publicate. De asemenea, respectam intimitatea clientilor nostri. Dupa predarea imobilului, nu vom organiza vizionari cu alti potentiali clienti.
In cazul in care primim acordul beneficiarului pentru a publica imagini din santier pe site-ul nostru, in prezentari se va folosi doar locatia la nivel de localitate si specificatiile generale ale constructiei. Datele cu caracter personal vor fi prelucrate exclusiv pentru: incheierea contractelor, monitorizarea activitatii in scopul detectarii fraudelor sau tentativelor de frauda, ori cu scopul crearii ofertelor personalizate si acordarii bonificatiilor, la organizarea evenimentelor si programelor noastre de loialitate cu circuit inchis. Consimtamantul poate fi retras oricand prin transmiterea unei solicitari pe adresa noastra de e-mail.



34

Locuintele realizate din structura metalica sunt sustenabile, durabile si prietenoase cu mediul inconjurator. Produsele din otel zincat pot fi reciclate in proportie de 100%, spre deosebire de casele din lemn, unde este nevoie de aproximativ 50 de copaci taiati pentru a realiza structura unei singure unitati de 100 de metri patrati.
In plus, structura din otel nu se deformeaza, nu se dilata, nu putrezeste, nu este afectata de ciuperci si poate rezista la cutremure puternice de pana la 9 grade.
Un mare avantaj este faptul ca otelul, ca materie prima, este testat riguros de producator si respecta toate normele de calitate si siguranta impuse, avand agrement recunoscut la nivel european.
Toate elementele structurale sunt preasamblate in fabrica, in mediu controlat, conform unui proiect de rezistenta aprobat si stampilat de experti tehnici acreditati.



35

Casele din structura metalica usoara sunt alcatuite din pereti autoportanti, construiti din profile de tip "C", laminate la rece, din tabla ambutisata. Una dintre particularitatile caselor cu schelet metalic este ca structura de rezistenta a cladirii contine partea de acoperis.
Rezistenta la compresiune sau intindere a materialului folosit este de 14x mai mare ca cea a lemnului. Atasarea scheletului metalic de fundatie se realizeaza cu ajutorul ancorelor chimice, de regula prinderi cu repetitie din metru in metru - sau conform proiectului de rezistenta daca acesta difera.
Asamblarea unui structuri metalice pe santier de 100 de metri patrati se realizeaza intr-un termen record de 2 - 4 zile lucratoare, deoarece panourile sunt usor de manevrat si foarte rar sunt necesare echipamente speciale de ridicat.



36

Pentru constructia unei cladiri noi sau pentru modificarea unei constructii deja existente este necesar un proiect complet: arhitectura, rezistenta, instalatii.
Cu exceptia unor cazuri speciale, serviciile arhitecturale de proiectare pentru o casa pe structura metalica se desfasoara intr-un termen aproximativ in 15 zile lucratoare.
In baza stabilirii unei teme clare de proiectare, arhitectul realizeaza propuneri de planuri arhitecturale pana la varianta finala. Se tine cont de feedback-ul direct al beneficiarului, iar suprafetele proiectate respecta legea si toate normele impuse in constructii.
La cerere, independent de partea de arhitectura, se pot contracta si servicii complete de design interior. Acestea au rolul de a crea un spatiu functional si frumos cu mobilier, decoratiuni si obiecte de arta, care sa reflecte gustul si stilul personal al fiecarui client.



37

Finisaje peretilor si tavanelor pentru casele cu structura metalica se apropie de perfectiune. Structura metalica este debitata automatizat la dimensiuni reale si este perfect dreapta, lucru ce permite o asamblare milimetrica si fara probleme in santier. Nu exista pereti in valuri, precum in cazul caselor executate din caramida. Nu exista factorul uman care sa taie manual elementele structurale pe santier, precum in cazul caselor din lemn.
Rezultatele unui proces de constructie modern sunt vizibile de la distanta. Casele pe structura metalica reprezinta tehnologia viitorului: sunt precise, reciclabile, pot fi mutate la nevoie, izolatia termica si fonica este extrem de performanta.



38

Autorizatia de construire este actul care confera dreptul de a construi, precum si de a consolida sau repara o constructie deja existenta.
Actul este eliberat de primarie in baza unui dosar, ce cuprinde o serie de avize si acorduri avand o valabilitate de cel mult 12 luni, cu posibilitate de prelungire. Autorizatia permite inclusiv executarea lucrarilor de racorduri si bransamente la retelele publice de apa, canalizare, gaze, termice, energie electrica, telefon, televiziune prin cablu etc. Mentionam ca sunt anumite exceptii, unde autorizatia pentru obtinerea si realizarea bransamentelor se vor obtine separat - in functie de primarie.
Este util de stiut ca autorizatia de construire este obligatorie pentru locuintele unifamiliale realizate din structura metalica usoara.
Arhitectii nostri va ofera intregul suport necesar pentru a realiza constructia respectand toate prevederile legii.



39

Etapele generale pentru constructia unei case pe structura metalica sunt urmatoarele:
-> Turnarea fundatiei - calcularea fundatiei revine inginerului structurist. In functie de natura solului, acesta realizeaza proiectul de rezistenta si stabileste atat materialele ce urmeaza a fi folosite cat si cantitatile necesare pentru constructie.
-> Productia si montajul structurii metalice - productia profilelor se face automatizat. Procesul este supravegheat computerizat. Toate profilele sunt proiectate sa se imbine perfect. Livrarea se face direct pe santier si este insotita de plansele de montaj. Scheletul metalic va fi asamblat in baza codurilor inscriptionate pe elementele structurale.
-> Inchideri exterioare si turnarea sapei intre nivele - pe scurt, in aceasta faza exteriorul cladirii va fi executat pana la stadiul de aplicare a tencuielii decorative. Placa intre nivele va fi turnata, compozitie ciment-nisip.
-> Inchideri interioare - in aceasta etapa de constructie, peretii interiori vor fi umpluti cu material izolator si apoi inchisi cu ajutorul placilor de gips carton. Se va aplica un strat de amorsa si vopsea lavabila alba pe toti peretii.
-> Finisaje interioare - este ultima etapa. Se monteaza gresie, faianta, parchet, usi interioare, obiecte sanitare, obiecte de incalzire si centrala termica.



40

In functie de locatia obiectivului, se vor aplica taxe de transport, acestea fiind raportate la distanta fata de Bucuresti.
Preturile sunt calculate la metru patrat construit desfasurat si includ urmatoarele cheltuieli:
-> Transportul materialelor de constructie necesare pe santier
-> Mijloacelele de transport pentru resurse umane
-> Cazare si mese pe intreaga perioada a constructiei
Pentru zonele turistice, acolo unde costurile de cazare variaza in functie de sezon, ne rezervam dreptul de a recalcula personalizat taxele de transport.
Precizam ca daca se doreste doar montajul structurii metalice, se vor aplica taxe raportate strict la: transportul scheletului metalic pe santier si perioada necesara montajului.
Toate taxele de transport afisate in site-ul nostru sunt valabile doar in tara. Pentru strainatate, se va examina situatia particular pentru fiecare caz.



41

Achizitia terenului pentru constructii este procedura legala prin care se intra in posesia terenului dorit printr-un contract de vanzare – cumparare.
Printre criteriile de achizitie a unui teren se numara:
-> existenta utilitatilor, costuri bransamente
-> de preferat, suprafata terenului sa fie de cel putin de 3x mai mare decat suprafata amprentei casei
-> starea terenului si incadrarea sa in intravilanul construibil
Acte necesare pentru dosarul de Vanzare-Cumparare a terenului sunt:
-> act de proprietate in original
-> incheiere de carte funciara de la judecatorie
-> certificat fiscal de la Directia Taxe si Impozite Locale sau Primarie
-> certificatul de atribuire numar postal emis de Primarie, Directia Patrimoniu Evidenta proprietati
-> cadastru, Serviciul Nomenclatura Urbana
-> aprobarea privind scoaterea definitiva a terenurilor din productia agricola pentru terenuri unde se modifica din extravilan in intravilan
-> act autentic de dezmembrare si de constituire a unui drept de servitute pentru terenuri dezmembrate unde s-a constituit servitute de trecere
-> copie dosar cadastral
-> certificat de urbanism de la primarie cu mentiunea "necesar la instrainare" pentru terenurile intravilane construibile
-> certificate de casatorie vanzatori si cumparatori unde este cazul sau sentinta de divort cu mentiunea "definitiva si irevocabila"
-> acte de identitate valabile.



42

In Romania, dosarul depus pentru obtinerea autorizatiei de construire va contine:
-> Cerere tip completat si semnat de beneficiarul lucrarii, stampilat si semnat de catre arhitectul proiectant
-> Chitanta de achitare a taxei de autorizare care costa 0,5% din valoarea declarata a constructiei in mediu rural sau 1% in mediu urban.
-> Certificat de urbanism
-> Actul de proprietate legalizat si alte acte daca este cazul
-> Extras de plan cadastral actualizat la zi de la Oficiul de cadastru unde este in evidenta terenul
-> Toate avizele solicitate in certificatul de urbanism
-> Studii de specialitate: studiu geotehnic, ridicarea topografica a terenului si alte documente specifice - daca este cazul
-> Proiectele pentru fiecare specialitate in parte, compuse din parti scrise si desenate: arhitectura; rezistenta infrastructura: fundatii, placa peste grinzile de armare, subsoluri, demisoluri; instalatii: sanitare, termice, electrice
-> Referatele verificatorilor de specialitate atestati de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice - MDRAP
-> Referatele expertilor tehnici, unde este cazul.



43

Sunt necesare avize in vederea obtinerii unei Autorizatii de construire. Acestea sunt specificate in Certificatul de Urbanism pe care proprietarul il poate obtine de la primarie. Acest document are un termen de eliberare de 30 zile. Mai concret, in Romania vi se poate solicita obtinerea urmatoarelor avize:
-> Studiu pedologic si Certificat de scoatere a terenului din circuitul agricol, de la Oficiul de cadastru
-> Exploatare retele de apa, canalizare, de la Compania Nationala Apele Romane
-> Exploatare retele electrice, de la furnizorul de energie
-> Exploatare retele de gaze naturale, de la furnizorul de gaze
-> Salubritate
-> Retele telefonice, de la furnizorul de telefonie
-> Apararea impotriva incendiilor, de la Pompieri
-> Apararea civila, de la Apararea Locala Antiaeriana
-> Sanatatea populatiei de la Directia de Sanatate Publica
-> Administratia drumurilor si podurilor
-> Daca terenul se afla intr-o zona speciala de la Politie
-> Daca terenul se afla in proximitatea unui aeroport, de la Autoritatea Romana de Aviatie
-> Daca terenul se afla in proximitatea unui obiectiv militar, de la MApN, SRI
-> Daca terenul se afla intr-o zona de interes arheologic, de la Ministerul Culturii si Cultelor
-> Protectia mediului, de la Ministerul Apelor si Protectiei Mediului
-> Documentatie specifica solicitata de primarie: PUD (plan de detaliu), PUZ (plan de urbanism zonal), PUG (plan de urbanism general)
-> Aprobare de la Consiliul Local al localitatii de introducere a terenului extravilan in intravilan unde este cazul.



44

Spre deosebire de casele din zidarie, casele cu structura metalica prezinta un avantaj considerabil atunci cand vine vorba de alegerea momentului potrivit pentru a ridica constructia.
Cu exceptia turnarii fundatiei, unde temperatura recomandata este de minim -5 grade (se foloseste beton aditivat), majoritatea lucrarilor pot fi executate in orice perioada a anului: montaj structura metalica, inchideri exterioare si interioare ale cladirii etc.
Mentionam ca anumite faze vor fi programate cu atentie si anume: montajul acoperisului care nu poate fi executat in conditii de vreme umeda, idem pentru aplicarea tencuielii decorative pe fatade sau aplicarea vopselei lavabile la interioare.
Echipele noastre respecta toate normele in vigoare si indicatiile dirigintelui de santier ce administreaza buna desfasurare a proiectului.
In general, termenul de executie a unei case pe structura metalica este de 90 - 120 zile. In calculul mentionat sunt luate in considerare perioadele moarte datorate vremii neprielnice.
Percepem o taxa de rezervare a perioadei de executie in valoare de 10% din valoarea totala a proiectului. Aceasta are rolul de a planifica corect activitatea echipelor si desfasurarea lucrarilor, mai ales in sezoanele de varf din domeniul constructiilor.



45

Societatea noastra nu construieste case "foarte ieftine". Spre exemplu, nu suntem deloc adeptii urmatoarelor tehnologii:
-> fundatii pe boltari de beton - rezistenta mecanica foarte scazuta
-> structura metalica realizata din profile de 89 mm latime - apare fenomenul de arcuire a peretilor in timp, dupa introducerea unui strat de vata bazaltica cu o grosime superioara, de 100 mm latime.
-> umplerea partiala cu vata bazaltica a profilelor metalice destinate peretilor exteriori, unde ramane un "gol pentru instalatii". Spre exemplu vata bazaltica de 100 mm latime in profile metalice de 140 mm - se produce condens in timp datorita variatilor de temperatura.
-> folosirea exclusiva a vatei de sticla la sul de 100 mm latime ca material izolator in interiorul peretilor exteriori - izolatie de proasta calitate.
Activitatea noastra se concentreaza strict pe constructii de calitate superioara, fara vicii ascunse.



46

In cazul unui buget restrans, nu recomandam ca garajul sa fie o parte integrata a casei. Echiparea constructiei va ramane aceeasi si in zona garajului (fundatie, structura pereti, acoperis), deci si costurile percepute pe metru patrat vor ramane aceleasi in proportie de 90%.
Recomandam constructia unui garaj independent de casa, de regula acesta se poate achizitiona prefabricat la un pret foarte atragator.
In alegerea celor mai eficiente solutii pentru dumneavoastra, va recomandam suportul specialistilor. Societatea noastra detine arhitecti cu drept de semnatura, cu o experienta de minim 15 ani in domeniul constructiilor civile.
In faza de prospectare, analiza documentatiei si suportul tehnic raman gratuite.



47

Finantarea partiala a unei constructii este posibila. In cazul in care au fost deja executate anumite lucrari din fonduri proprii, bancile vor trimite evaluatori autorizati pe santier pentru a face o analiza a investitiei.
Se va intocmi un raport de evaluare si in functie de veniturile beneficiarului se va stabili un plafon maxim de finantare a imobilului. Firma de constructii contractata va realiza un plan de finantare complet agreat de banca - practic un deviz de lucrari defalcat pe categorii de lucrari. Vor fi cuantificate costurile materialelor, cantitatile necesare, manopera aferenta. Se va completa un grafic de esalonare a platilor pe faze de lucrari.
Toate materialele folosite vor fi insotite de certificate de conformitate care atesta buna calitate a acestora.



48

Nu lucram in sistemul "rate la dezvoltator", deoarece modelul nostru de business nu ne permite acest lucru. Societatea noastra realizeaza constructii pe terenurile clientilor, practic aceste terenuri nu ne apartin.
Dezvoltatorii achizitioneaza terenuri si construiesc imobilele din fonduri proprii, urmand a le instraina finalizate viitorilor clienti.
In cazul in care detineti deja un teren si doriti finantare, puteti accesa un credit de constructie sau credit ipotecar. Platile se vor face in rate direct catre banca, incepand de la data finalizarii constructiilor respective.
Firma noastra va poate ajuta cu documentatia necesara in vederea obtinerii unui credit bancar. Putem personaliza echiparea constructiei, pentru a incadra costurile in bugetul maxim finantat.



49

Suntem intrebati frecvent daca in cazul caselor cu etaj putem finaliza doar parterul, urmand ca intr-o etapa ulterioara sa executam inchiderile exterioare ale etajului.
Din pacate acest lucru nu este posibil, deoarece izolatia cladirii ar fi ineficienta, ar aparea infiltratii si multe alte probleme conexe.
Recomandam viitorilor beneficiari sa opteze pentru:
-> o constructie de dimensiuni reduse adaptata bugetului disponibil
-> sa aleaga una din echiparile noastre predefinite cu exterior finalizat si inchiderile interioare la stadiul de vopsea lavabila aplicata. Finisajele vor putea fi realizate intr-o etapa ulterioara, bugetata separat, in functie de venituri.
-> credit ipotecar sau credit de nevoi personale, in functie de suma necesara finalizarii constructiei dorite.



50

Pretul exact al fundatiei se poate stabili doar in urma efectuarii unui studiu geotehnic si a realizarii unui proiect de structura al fundatiei. In cazul in care documentatia mentionata nu exista, pretul fundatiei poate fi estimat doar in baza adancimii de inghet raportata la nivel zonal.
Pretul final al fundatiei depinde foarte mult de natura solului. In cazul unui studiu geotehnic nefavorabil (soluri nisipoase, lutoase etc), va recomandam sa ne contactati. Echipa noastra dispune de ingineri structuristi cu o vasta experienta in domeniu. Acestia va pot economisi sume importante alocate in fundatii proiectate ineficient, adica risipa de materiale si implicit manopera.



51

Materialul izolator principal folosit in echiparea peretilor unei case pe structura metalica este vata bazaltica. Am ales acest material, deoarece:
-> asigura o izolare termica deosebita (conductivitate termica scazuta)
-> este un material incombustibil, adica nu arde
-> asigura o foarte buna atenuare a zgomotului (coeficient de absorbţie ridicat)
-> are o rezistenta foarte buna la impact (rezistenta mare la compresiune)
-> este hidrofobizat in masa, adica nu retine apa
-> prezinta o rezistenta scazuta la trecerea vaporilor de apa - asigura o uscare in conditii optime
-> prezinta rezistenta la tractiune foarte buna
-> are o durata lunga de viata si stabilitate in timp a proprietatilor
-> acest material nu este agreat de insecte, rozatoare sau paraziti
-> este neutru din punct de vedere chimic, nu contine materiale corozive
-> se lucreaza usor in conditii sigure - placile pot fi taiate, gaurite, slefuite
-> usor de montat, netoxic
-> contribuie la protectia mediului inconjurator.



52

Pentru proiecte cu o complexitate aparte, se vor percepe costuri suplimentare de proiectare, sper exemplu: aparari de maluri - ziduri de sprijin, debarcadere cu pontoane, bazine piscicole, piscine, sere, garduri, rampe, sisteme de ventilatii, sisteme de incalzire prin pompa de caldura, panouri fotovoltaice etc.
Spre exemplu, ca sa putem concepe si construi o piscina, vor fi consultati urmatorii specialistii: arhitect, inginer de rezistenta, inginer de instalatii. Se va oferta pretul de proiectare si ulterior, in baza proiectului tehnic realizat se pot obtine extrasele de materiale si pretul de executie: manopera, materiale, costuri de transport.
Se vor semna 2 contracte: unul pentru proiectare - 50% din valoarea totala a proiectarii, cat si unul pentru antrepriza / constructie - 10% din valoare care include rezervarea perioadei de executie si organizarea necesara de santier.



53

Alegerea unei case pe mai multe nivele versus doar parter poate fi o decizie dificila. Din punct de vedere financiar, este mai eficient sa alegem o casa cu etaj, deoarece costurile necesare ridicarii fundatiei pot fi practic injumatatite, iar suprafata curtii va ramane evident mai mare.
Pe de alta parte, ar trebui sa luam in calcul faptul ca o casa parter este mai confortabila. Atat volumul incaperilor, cat deschiderile acestora pot fi mai generoase in proiectare. Nu mai este necesara o scara interioara, problematica pentru beneficiari mai varstnici.
Consideram ca indiferent de deciziile dumnevoastra, proiectarea caminului perfect este o prioritate pentru noi.
Toti potentialii nostri clienti beneficiaza atat de consultanta tehnica gratuita, cat si de analiza documentatiei existente de catre un arhitect cu drept de semnatura. Tot in cadrul intalnirilor fizice pot fi incluse si vizionari pe santier, pentru prezentarea tehnologiei constructive.



54

Casele realizate cu structura metalica nu sunt vulnerabile la rozatoare.
Constructiile noastre sunt realizate din materiale de calitate, insotite de certificate de conformitate si agremente tehnice. Producatorii ne atesta ca produsele comercializate nu sunt agreate de catre rozatoare.
In plus, toate sistemele de izolatie sunt executate corect, conform unui proiect prestabilit. Toate fazele de lucrari sunt supravegheate atat de dirigintele de santier angajat de catre Beneficiar, cat si de Responsabilul Tehnic cu Executia (RTE), angajat de catre societate. De asemenea, se intocmesc procese verbale pentru fiecare etapa de realizare a constructiei.
De la proiect pana la receptie, toata documentatia mentionata alaturi de alte documente specifice se introduce in Cartea tehnica a constructiei. In situatia nerespectarii legii, in Romania se impun sanctiuni cu amenda ce pot ajunge pana la 10.000 de lei.



55

Casele pe structura metalica sunt agreate si evaluate de catre bancile din Romania. Evaluatorii ne atesta ca aceste constructii corespund toate normativelor constructive si sunt tratate din punct de vedere legal ca orice constructie clasica.
Mai mult, se pot obtine finantari pentru orice constructie metalica - credit ipotecar, credit de constructie. Constructia cladirii se va etapiza, iar evaluatorii bancii vor face inspectii obligatorii, calitative si cantitative, pentru toate fazele de lucrari prestate.
Rapoartele realizate in urma verificarilor vor fi depuse la banca si aprobare, in vederea eliberarii sumei aferente urmatoarei etape de lucrari.
Perioada intre evaluare pe teren si intocmire raport dureaza de regula intre 5 si 10 zile lucratoare, in functie de politica bancii selectata de beneficiar. De la aprobarea transei de plata pana la confirmarea platii si reinceperea lucrarilor poate dura intre 1 si 5 zile lucratoare.
Perioadele de inactivitate datorate intarzierii platilor de catre banca nu sunt incluse in termenele noastre de executie afisate pe site.



56

Casele metalice sunt in general mai ieftine cu 5 - 10% decat constructiile clasice din zidarie.
Printre plusurile constructiilor noastre pe structura metalica, mentionam izolatia termica excelenta.
Eficienta termica a peretilor este net superioara - un perete cu structura metalica de 30 cm grosime izoleaza precum un perete din caramida de aproximativ 3x mai gros.
Costul utilitatilor urmeaza in ultimii ani un trend ascendent, economia realizata din incalzirea si racirea casei fiind foarte apreciata de catre clientii nostri.
In oferta noastra am inclus 4 echipari prestabilite: Standard, Silver, Gold si Platinum. Fiecare echipare are o izolatie conceputa distinct, in special a peretilor care intra in contact cu exteriorul. Principalele criterii de selectie in alegerea unei echipari sunt: bugetul alocat, gradul de confort termic urmarit, zona geografica in care se va amplasa obiectivul.



57

Societatea noastra ofera servicii complete "all inclusive", incepand de la proiectare pana la predarea efectiva a constructiei.
Printre avantajele noastre mentionam:
-> proiectare de la zero a constructiei incepand de la conceptul dorit de beneficiar
-> intocmire planuri de finantare pentru credit de constructie / ipotecar, unde este cazul
-> intocmiri devize de lucrari specifice obtinerii de fonduri europene
-> constructie casa pana la diferite stadii de finalizare, conform preferintelor clientului
-> constructii hale, magazine, service-uri auto, etc
-> constructii garduri de imprejmuire si porti de acces, diverse modele
-> constructii garaje, foisoare, piscine
-> design interior profesional si constructii semineuri
-> placari decorative fatade, turnari alei pietonale
-> servicii de dirigentie de santier, oferite de colaboratorii nostri
-> servicii de obtinere avize si autorizatii
-> montaje finisaje interioare: gresie, faianta, parchet, usi interioare si obiecte sanitare
-> suport tehnic asigurat de personal calificat pe toata perioada constructiei.



58

Oferim servicii de design interior personalizat clientilor interesati, pentru a crea un spatiu estetic si in acelasi timp functional: cu mobilier, decoratiuni, obiecte de arta etc.
In functie de pachetul ales, suportul incepe de la o discutie initiala si compartimentarea / dispunerea mobilierului in plan. Se va prezenta proiectul fotorealist in 3D si se vor selecta produsele ce urmeaza a fi achizitionate din magazinele de specialitate - pachetul premium.
Orice solutie de amenajare se detaliaza sub forma unui deviz estimativ care include toate produsele propuse pentru amenajare. Pentru fiecare produs se specifica clar: cantitatea si dimensiunea necesara, culoare, material si magazinul de unde se poate achizitiona.
Termenul de executie pentru proiectele de design interior este de 5 - 10 zile lucratoare. Este inclus suport post proiectare pe o perioada de 20 zile lucratoare.



59

Va recomandam sa fiti vigilenti in identificarea proiectului de casa ideal de pe internet. De regula, daca acesta este procurat de pe site-uri din strainatate "indexate de google", suprafetele incaperilor se pot incadra sub limitele legale impuse in Romania. Spre exemplu, puteti gasi proiecte din Polonia cu dormitoare de 9 mp utili, in timp ce suprafata minima acceptata in Romania este de 12 mp.
Proiectul rezultat de cele mai multe ori are o suprafata mult mai mare decat cea anticipata, depasind bugetul clientului.
Va recomandam: obtinerea unui certificat de urbanism de informare inainte de achizitia terenului si consultanta de specialitate oferita de un arhitect cu drept de semnatura in tara.
Pentru mai multe detalii despre normele din Romania mentionate mai sus, va rugam sa consultati Legea Locuintei nr. 114 / 1996 si Legea Calitatii in Constructii nr. 10 / 1995.



60

Casele metalice pot fi extinse cu usurinta prin adaugarea cadrelor, panourilor aditionale si a altor elemente alcatuite din profile metalice.
In cazul in care clientii nu isi permit decat o parte din suprafata mult dorita, se poate opta in prima faza pentru o constructie de dimensiuni reduse, cu posibilitate de extindere ulterioara intr-o alta faza bugetata separat.
Este indicat ca orice proiect de extindere ulterioara sa fie planificat din start, pentru a minimaliza costurile de construire etapizata a cladirii. Se va pune accent in special pe fundatii si structura acoperisului, pentru a elimina: posibile limitari de proiectare, riscuri de infiltratii, riscuri seismice, etc.



61

In functie de vechimea utilajelor dedicate debitarii structurii metalice, vor exista limitari tehnologice importante.
Costurile de modernizare a fabricilor sunt foarte ridicate la nivel de Europa. Foarte putine companii sunt capabile sa debiteze o gama larga de profile metalice, cu latime variabila de 89 - 300 mm.
Majoritatea jucatorilor din piata inca folosesc utilaje clasice, cu posibilitati de debitare fixe: 89 mm sau 140 mm. De regula, apar 2 probleme:
-> datorita utilizarii in exclusivitate a profilelor de latime fixa ca limitare tehnologica, proiectele de rezistenta pot include atat structura metalica usoara cat si elemente din structura metalica grea - evident, costurile suplimentare necesare aparute se vor reflecta in pretul constructiei.
-> Doar utilajele de ultima generatie pot perfora automatizat profilele la rece, adica sa realizeze orificiile de instalatii electrice si termice prin pereti. Utilajele mai vechi nu sunt capabile - practic profilele trebuie taiate la cald in santier si zona afectata este tratata cu spray anticoroziv. Multi constructori ascund acest aspect pana la faza de montaj a traseelor termice.



62

Proiectarea unei case in Romania presupune realizarea a 2 faze de proiectare distincte:
-DTAC - documentatia tehnica autorizatie construire
-PT + DDE - proiect tehnic si detalii de executie.
DTAC-ul include proiectul de arhitectura, rezistenta si instalatii, documentatie in baza careia primaria emite autorizatia de construire.
PT-ul inseamna totalitatea documentelor, planurilor furnizate de arhitecti, ingineri de rezistenta, ingineri de instalatii, care cuprinde solutiile tehnice si economice pentru realizarea obiectivului de investitii, in baza carora se realizeaza lucrarile autorizate de constructii.
Toate avizele si autorizatiile necesare intra in sarcina clientilor. Oferim consultanta gratuita in vederea obtinerii acestora si suport tehnic pe toata perioada procesului de proiectare.
Taxele la autoritatile publice vor fi suportate de beneficiari.



63

In luna ianuarie 2020 au fost aduse cateva modificari legii vechi de aproape 30 de ani in Romania, ce usureaza din birocratie si accelereaza procesul de obținere a autorizatiilor. Principalele modificari sunt urmatoarele:
-> Certificatul de urbanism se elibereaza in doar 15 zile si nu in 30 cum era pana acum, acesta poate fi eliberat si intr-un format digital.
-> Autorizatia de construire pentru lucrarile de baza se emite in maximum 30 de zile.
-> Daca lucrarile nu au inceput sau nu au fost finalizate, nu se mai emite un nou certificat de urbanism cum era pana acum. In cazul reautorizarii este suficienta documentatia depusa initial.
-> Demolarea unei cladiri si ridicarea alteia in loc acum se va obtine pe o singura autorizatie pentru ambele operatiuni si nu cate una pentru fiecare in parte.



64

Constructiile pe structura metalica din profile nu afecteaza mediul. Fiecare piesa care intra in constructia unui sistem metalic este proiectata fix pe dimensiunea din proiect, fara redimensionari ulterioare, fara taieri sau alte manevre care ar produce pierderi de materie prima, resturi si deseuri.
Uimitoarele proprietati metalurgice ale otelului ne permit reciclarea sa continua, fara degradarea randamentului de la un produs la altul. Astfel, utilizarea de otel reciclat conduce la economii sustenabile in ceea ce priveste energia si utilizarea de materie prima.
In domeniul constructiilor, o alta forma de reciclare o constituie reutilizarea produselor din otel. Otelul nu este re-topit, ci intra intr-o noua faza de utilizare a produsului. Acest proces ofera un beneficiu ecologic chiar mai mare decat reciclarea in sine.



65

Materialele folosite in constructiile metalice usoare pot fi ignifuge sau ignifugate.
Spre exemplu, in constructiile noastre folosim materiale precum: structura metalica - clasa de reactie la foc A1 (material incombustibil), placi din fibrociment (A1) folosite pentru inchideri exterioare, vata bazaltica (A1) folosita la izolatia peretilor, traseele electrice imbracate in manta ignifugata, tigla metalica clasa de reactie la foc A1, gips carton ignifugat etc.
Mai mult, pentru a asigura o buna protectie la incendiu, in toate echiparile noastre tabloul electric este inclus.
Echiparea şi dotarea tehnica minima obligatorie a constructiilor şi instalatiilor cu sisteme si instalatii de stingere a incendiilor, trebuie să corespunda prezentului normativ şi reglementarilor specifice, indeplinind principiile si cerintele din normele generale de aparare impotriva incendiilor.



66

Este dificil de estimat cat costa cu adevarat o casa la cheie.
-> Fara un studiu geotehnic pe terenul respectiv nu se poate estima corect valoarea fundatiei. Doar in urma sondarii solului respectiv si dupa realizarea unui proiect complet putem intocmi un deviz realist, in baza cantitatilor de materiale si a manoperei aferente.
-> Nivelul de izolatie al cladirii este foarte important. Va oferim 4 variante de echipare distincte, concepute in functie de buget.
-> Finisajele interioare sunt un factor decisiv care influenteaza pretul total al proiectului. Ca exemplu, se poate pentru parchet laminat de 10 euro / mp sau se poate opta pentru parchet triplu stratificat din lemn masiv de 100 euro / mp. Se poate opta pentru bai echipate cu dusuri sau se poate opta pentru bai echipate cu jacuzzi.
-> Incalzirea casei este un subiect foarte dezbatut la ora actuala. Beneficiarii pot alege intre incalzirea clasica pe calorifere sau incalzire prin pardoseala. In prezent, o alegere foarte populara este un mix intre cele 2: incalzire prin pardoseala la parter si incalzire prin calorifere la etaje
-> Dorinta de a deveni prosumator, adica sa generezi energie cu ajutorul panourilor fotovoltaice, iar pentru cea in exces returnata in retea, sa primesti bani.



67

In ultima vreme, oamenii vor sa-si construiasca locuinte cat mai solide si cat mai repede posibil.
Se anunta tot mai des cutremure si se simte nevoia de siguranta. Cand vine vorba de constructii durabile si care sa fie rezistente la astfel de calamitati, nimic nu poate fi mai potrivit decat o constructie pe structura metalica.
Au apus demult vremurile constructorilor care asteptau anotimpul calduros pentru a-si desfasura activitatea. Avantajul constructiilor metalice este ca se pot inalta in orice perioada a anului. Deseori putem spune ca dureaza mai mult obtinerea autorizatiei de construire, decat procesul efectiv de constructie a imobilului - intre 90 si 120 de zile.



68

In toate variantele noastre de echipare predefinite, constructia se preda cu exteriorul finalizat si interiorul la alb - vopsea lavabila alba, pardoseli din sape armate, toate traseele electrice termice si sanitare la pozitie.
La terminarea proiectului de constructie a imobilului, putem realiza suplimentar manopera pentru finisajele interioare:
-Gresie si faianta
-Parchet
-Usi interioare
-Obiecte sanitare
-Centrala termica si calorifere / Incalzire prin pardoseala
Toate materialele sunt achizitionate de beneficiari dupa preferinte. La momentul montajului se va realiza oferta de pret si se va semna un contract de prestari servicii. Discount-ul practicat pentru beneficiarii constructiilor noastre este de 30% fata de media pietei.
In cazul creditelor ipotecare, putem include si executa intreaga etapa de finisaje interioare - conform planului de finantare aprobat de banca.



69

Variantele noastre de echipare superioare includ gips carton albastru fonoabsorbant, pentru inchiderile peretilor de compartimentare. Panourile peretilor din profile metalice sunt captusite pe interior cu vata bazaltica. In sistem, peretele ofera o izolare acustica intre 47 si 59 dB.
Mai mult, am putea spune ca fata de un perete construit cu placi din gips-carton alb (standard), se obtine o performanta acustica cu 3dB mai performanta, ceea ce inseamna reducerea nivelului perceput de zgomot la jumatate.
In functie de cerintele fizice si constructive ale constructiei, se pot realiza contracost pereti simplu, dublu sau triplu placati.
Revenind la gips, este remarcabil faptul ca el constituie intrinsec o bariera naturala impotriva focului: contine circa 20% apa incorporata in cristale. In caz de incendiu, aceasta apa actioneaza impotriva focului ca un fel de rezervor incorporat in constructie.



70

In echiparile noastre de top, inchiderea interioara a peretilor perimetrali ai cladirii este realizata folosind gips carton rosu, rezistent la foc. Aceste placi ofera o protectie suplimentara invelisului interior al cladirii. Din punct de vedere tehnic, se poate ajunge si la 3 ore rezistenta la foc datorita compozitiei inteligente: fibra de sticla inserata in miezul din ipsos alb si circa 20% apa incorporata in cristale.
Putini stiu ca pe langa proprietarile evidente la incendiu, gips carton-ul rosu de 12,5 mm grosime prezinta si alte avantaje, comparativ cu cel alb standard:
-> Rezistenta caracteristica la compresiune: 5,5 N/m2 versus 3,5 N/m2
-> Rezistenta caracteristica la incovoiere: 5,5 N/m2 versus 3,5 N/m2
-> Densitate bruta: 800kg/m3 versus 680kg/m3
Cu alte cuvinte, pentru o protectie sporita la incendiu recomandam una dintre cele 2 variante de echipare premium care includ acest material: echiparea Gold sau echiparea Platinum.



71

O intrebare des intalnita este legata de suspendarea corpurilor in peretii caselor pe structura metalica.
Pentru obiectele cu o greutate mai mica de 30 de kg, cum ar fi rafturile sau etajerele, trebuie folosite niste dispozitive de prindere speciale pentru gips-carton, tip fluture, molly , melc.
Pentru obiectele cu o greutate mai mica de 30 de kg, aplicam o solutie practica recomandata chiar de producatorii de gips-carton si anume: amplasarea unei foi de OSB cu o grosime de 18 mm in spatele foii de gips carton. Prinderea placilor de OSB se va face direct in structura metalica a peretilor.
Toate aceste detalii sunt stabilite in faza de proiectare a cladirii. In cazul in care se vor face modificari ulterioare in locuinta, sistemul nostru poate fi implementat cu usurinta pe orice perete.



72

Principalii factori care influenteaza echiparile si preturile noastre sunt:
-> valoarea materialelor stabilita de bursa constructiilor
-> inlocuirea anumitor produse cu altele mai noi, superioare calitativ sau cu garantie extinsa
-> inlocuirea anumitor produse datorita stocurilor epuizate cu altele similare calitativ si valoric
-> schimbarea furnizorilor datorita majorarilor de pret survenite in ofertele acestora nejustificat
-> actualizari legi si normative in domeniul constructiilor
-> eficientizarea procesului de constructie
Ofertele noastre prezentate pe site sunt constant actualizate, atat la nivel de echipare cat si financiar - pentru a indeplini toate cerintele pietei.
Este adevarat ca restrictiile impuse de pandemia COVID-19 au digitalizat complet si aceasta industrie. Toate preturile aferente materialelor de constructie sunt acum monitorizate in timp real, ceea ce ne permite sa oferim constant clientilor nostri informatii actualizate si suport tehnic de calitate.



73

Constructiile din profile metalice au devenit tot mai usor de construit in ultimele decenii. Asamblarea a fost radical simplificata. De asemenea, costul a devenit mai mult decat rezonabil. Printr-o multitudine de marimi si forme diverse, oamenii tind sa aleaga astfel de structuri pentru comoditatea intregului proces si a beneficiilor energetice evidente. Din acest motiv, adesea apare dorinta de a avea mai mult decat una din aceste cladiri metalice.
Secretul acestor constructii consta in imbunatatirea tehnologica constanta pentru proiectarea acestor structuri.
Puterea de calcul si materialele au avansat exploziv de-a lungul anilor, ceea ce a condus la realizarea unor cladiri foarte durabile si eficiente.
Aspectul s-a imbunatatit drastic, astazi fiind practic posibila constructia oricarui imobil in stilul arhitectural preferat de viitorul beneficiar.



74

Costurile de intretinere a unui imobil sunt la fel de importante ca investitia initiala. Constructiile noastre metalice beneficiaza de imbinari sigilate perfect datorita preciziei de asamblare a profilelor metalice de 99%. Acestea vor rezista zeci de ani fara a avea nevoie de reparatii sau consolidare.
In prezent, se pune un deosebit accent pe conceputul de "constructie verde", ecologica. Cu totii ne dorim o eficienta energetica cat mai mare de la pereti cu grosimi relativ reduse. Doar asa ne putem bucura de o suprafata utila mai generoasa, raportat la suprafata desfasurata a casei.
In functie de gradul de izolatie al cladirilor, oferta noastra se raporteaza la 4 variante de echipare predefinite: Standard, Silver, Gold, Platinum.



75

Trotuare perimetrale si placarea decorativa a soclului casei nu sunt incluse in variantele noastre de echipare. Acestea se executa contracost, in functie de calitatea materialelor si preferintele beneficiarului.
La cerere putem presta si alte lucrari conexe, spre exemplu:
-> turnari alei pietonale
-> umpluturi de pamant si amenajari de spatii verzi
-> turnari de platforme auto, beton amprentat etc
-> santuri pentru bransamente la utilitati
-> gratare de gradina si foisoare
-> fose septice si puturi
-> constructii garduri perimetrale si porti
-> constructii garaje, sere si piscine
-> aparari de maluri
Lucrarile mentionate mai sus vor fi tratate ca extraoptiuni, iar oferta se va personaliza nevoilor fiecarui beneficiar in parte.



76

Pentru proiecte sub 100 mp construiti, materialele si manopera au costuri semnificativ mai ridicate datorita rulajului scazut inregistrat la furnizori si parteneri. Ne rezervam dreptul de a taxa preferential aceste constructii si de a ne selecta clientela in functie de bugetele alocate.
Toate proiectele noastre se desfasoara intr-un calendar strict de lucrari. Constructiile se programeaza din timp, in baza unui avans pentru rezervarea perioadei dorite si organizare de santier.
Toate platile se vor face esalonat, in baza fazelor de lucrari ce urmeaza a fi executate.
Pe scurt, fazele unei constructii sunt de regula structurate astfel:
-> faza 1: proiectarea cladirii, obtinerea avizelor si a autorizatiei de construire
-> faza 2: constructie fundatie si montaj structura metalica pe santier
-> faza 3: inchideri exterioare si interioare, instalatii, montaj acoperis
-> faza 4: finisaje interioare: gresie, faianta, parchet, usi interioare, obiecte sanitare si de incalzire, centrala termica.



77

Ofertele noastre de preturi afisate sunt valabile doar pe teritoriul tarii. In cazul in care se doreste constructia peste hotare, pretul va fi stabilit in functie de locatie. Ofertele de pret personalizate pot fi influentate de urmatoarele aspecte:
- restrictii de tonaj in zona
- dificultatea accesului pana la teren
- daca terenul este in panta
- daca fundatia a fost deja executata in regie proprie si starea tehnica a acesteia, acolo unde este cazul
- data estimativa de incepere a lucrarilor cu precadere in zone turistice unde pretul cazarii este fluctuant.
Pentru toate proiectele ofertate peste hotare se vor lua in calcul preturile pentru anumite materiale care nu vor fi importate, de exemplu: beton, fier etc. Orice proiect de arhitectura executat peste hotare se va realiza exclusiv prin arhitecti locali cu drept de semnatura pe zona respectiva. Proiectul de structura metalica va fi realizat cu ajutorul inginerilor nostri de structura metalica, oferim suport tehnic complet.



78

Arhitectul este un specialist care intocmeste un proiect de arhitectura in scopul realizarii unei constructii. Arhitectul autorizat OAR este cel care are dreptul de a realiza orice plan de constructie sau interventie.
Societatea noastra dispune de arhitecti cu drept de semnatura, cu o experienta minima de 15 ani, axati in principal pe proiectarea de locuinte unifamiliale.
In catalogul nostru de case se regasesc doar constructii functionale, sigure, economice, concepute sa se potriveasca nevoilor celor ce le vor folosi.
Mentionam ca orice proiect poate fi ajustat, pentru a indeplini cerintele viitorului beneficiar.
In cazul in care nu veti gasi un proiect potrivit asteptarilor dumneavoastra, acesta poate fi realizat de la zero intr-un termen foarte scurt - in medie 15 zile lucratoare.



79

Portofoliul nostru se poate gasi in sectiunea dedicata a site-ului. Incepand din anul 2007, obiectivul nostru principal este sa realizam constructii civile si industriale, servicii complete de la zero, la scara nationala. Activitatea noastra se axeaza constructii din structura metalica, la standarde europene. Produsele noastre sunt destinate atat persoanelor fizice cat si persoanelor juridice, atat din tara, cat si din strainatate.
Portofoliul include o gama larga de lucrari executate, in diferite faze de constructie. Pentru a oferi o documentatie cat mai practica, tot aici puteti gasi tururi virtuale 360 grade si filmari realizate cu drona peste locatiile obiectivelor.
In plus, deoarece realizam intregul proces de la proiectare pana la finalizare, puteti viziona si alte lucrari conexe precum modele de garduri realizate, garaje, foisoare, diverse renovari, etc.



80

Principalele parti componente ale unei case sunt:
-1. Fundatiile si subsolurile care asigura transmiterea incarcarilor la teren, asigura stabilitate constructiei si protejeaza contra infiltratiei apei.
-2. Structura de rezistenta si elementele de inchidere, adica peretii exteriori si interiori. Acestea sunt concepute sa asigure concomitent diverse functiuni cum ar fi rezistenta cladirii si canalele de ventilatie.
-3. Planseele cladirilor utilizate pentru compartimentare pe verticala. Acestea sunt calculate dupa natura constructiei, destinatie, incarcari, deschideri.
-4. Acoperisul constructiei se poate proiecta cu pante de scurgere sau forma de terasa. Solutia tehnica va depinde de deschiderea constructiei, de folosirea ultimului planseu ca suport pentru acoperis si de materialele utilizate.
-5. Scarile si mijloacele de transport pe verticala asigura circulatia intre nivelele casei. Tehnologia de constructie pe structura metalica permite folosirea unui ascensor sau instalarea benzilor rulante pentru persoane cu handicap.



81

In ultimii ani, constructiile din profile metalice au devenit tot mai populare datorita usurintei in asamblare si costului rezonabil. Avansul tehnologic in proiectarea acestor structuri a dus la realizarea unor cladiri durabile si eficiente energetic. In plus, aspectul estetic s-a imbunatatit semnificativ, permitand constructia oricarui imobil in stilul arhitectural dorit. Costurile de intretinere sunt reduse datorita imbinarilor sigilate perfect si a durabilitatii sporite. In prezent, se pune un accent deosebit pe constructiile verzi si eficienta energetica. Oferta noastra include 4 variante de echipare predefinite pentru a se potrivi nevoilor fiecarui client.



82

Pe de o parte, o casa cu etaj poate fi mai eficienta din punct de vedere financiar, deoarece costurile necesare ridicarii fundatiei sunt mai mici, si spatiul curtii ramane mai mare. Pe de alta parte, o casa cu parter poate fi mai confortabila, cu camere mai spatioase si deschideri mai generoase. In plus, o casa cu parter poate fi mai usor accesibila pentru persoanele varstnice sau cu dizabilitati.
Noi intelegem ca proiectarea caminului perfect este importanta si oferim consultanta tehnica gratuita si analiza documentatiei existente de catre un arhitect calificat. Casele metalice sunt in general mai ieftine cu 5-10% decat cele clasice din zidarie, cu beneficii suplimentare in ceea ce priveste izolatia termica. In oferta noastra am inclus 4 echipari prestabilite cu izolatii distincte, care se pot alege in functie de bugetul alocat, gradul de confort termic urmarit si zona geografica.



83

Casele metalice au fost adesea inconjurate de numeroase mituri si neintelegeri.
Unul dintre cele mai comune mituri este ca aceste tipuri de constructii atrag fulgere si sunt mai periculoase in timpul furtunilor. Cu toate aceea, credinta este complet gresita. Casele metalice sunt de fapt mai sigure in timpul furtunilor, deoarece metalul disperseaza electricitatea in siguranta.
Un alt mit frecvent care trebuie demontat este acela ca locuintele pe structura metalica sunt, din cauza materialului utilizat, inestetice sau prezinta limitari majore in ceea ce priveste designul. Aceasta conceptie invechita si gresita nu tine cont de progresele semnificative in industria constructiilor si in tehnologia de prelucrare a metalelor.
Cu tehnologia si materialele moderne disponibile astazi, casele metalice pot fi la fel de estetice si atragatoare ca oricare altele. Exista o varietate impresionanta de finisaje, texturi si optiuni de design, permitand proprietarilor sa-si personalizeze locuintele in functie de preferintele lor. De la finisaje vopsite in culori vii si variate pana la texturi care imita lemnul sau piatra, optiunile sunt diverse si satisfac toate gusturile.
Mai mult decat atat, casele metalice pot fi modelate in diferite stiluri arhitecturale, de la cele traditionale la cele moderne si contemporane. Designul si aspectul final al unei case depind in mare masura de creativitatea arhitectului si de dorintele proprietarului. Astfel, casele cu schelet metalic pot fi integrate perfect in mediul lor inconjurator, contribuind la frumusetea peisajului si a cartierului.



84

Casele construite pe structura metalica aduc numeroase avantaje mediului inconjurator. In primul rand, metalul este un material durabil si reciclabil, ceea ce reduce exploatarea resurselor naturale. Procesul de fabricatie al structurilor metalice este eficient energetic, contribuind la scaderea emisiilor de carbon.
Aceste case sunt mai rezistente la intemperii si conditii climatice extreme, ceea ce inseamna ca necesita mai putine reparatii si intretinere, reducand astfel deseuri de constructie. De asemenea, durabilitatea metalului face ca aceste case sa aiba o durata de viata mai lunga.
Metalul nu este susceptibil la putregaiul lemnului sau daunele provocate de insecte, eliminand astfel necesitatea utilizarii substantelor chimice daunatoare mediului pentru protectia contra acestor amenintari.
In plus, casele metalice pot fi proiectate pentru a utiliza energie regenerabila si pot fi echipate cu izolatie termica eficienta, reducand semnificativ consumul de energie si emisiile de gaze cu efect de sera.
In concluzie, casele pe structura metalica reprezinta o optiune sustenabila care minimizeaza impactul asupra mediului si contribuie la protectia acestuia, fara a face compromisuri in ceea ce priveste confortul si durabilitatea locuintei.



85

Calculatorul de preturi disponibil pe site-ul Wolf Construct a fost dezvoltat folosind feedback-ul primit de la potentialii nostri clienti intr-o perioada de 5 ani. Acesta reprezinta practic o simulare detaliata a dialogului dintre beneficiar si inginer de vanzari.
Pentru a primi o estimare de pret, platforma necesita urmatoarele informatii pas cu pas:
-> suprafetele generale pe care urmeaza sa le ofere viitoarea constructie, detaliate pe fiecare nivel in parte
-> informatii referitoare la colaborarea cu arhitectul propriu al clientului sau dorinta de a lucra cu arhitectul Wolf Construct
-> optiunea de a executa fundatia in regie proprie sau prin intermediul Wolf Construct
-> pachetul de constructie dorit si bugetul estimat in care clientul incearca sa se incadreze
-> dotari suplimentare si alte lucrari conexe, precum finisaje interioare, incalzire in pardoseala,constructie gard etc.
La finalizarea chestionarului, clientul primeste o estimare a pretului. In cazul in care bugetul necesita ajustari, configurarea poate fi reinceputa pentru a obtine o oferta care sa corespunda mai bine necesitatilor si posibilitatilor financiare ale clientului.



86

Pentru a incepe lucrarile de constructie a unei case, este esential sa ne asiguram ca pe teren sunt disponibile facilitatile necesare:
-> Electricitatea este fundamentala pentru a alimenta utilajele, sculele electrice si pentru iluminatul pe santier. Aceasta este esentiala si pentru functionarea facilitatilor temporare de constructie, cum ar fi birourile mobile. In lipsa accesului la o sursa de energie electrica, putem furniza generatoare, iar costul combustibilului va fi suportat de dumneavoastra.
-> Apa curenta este necesara pentru utilizare generala pe santier si poate fi asigurata prin intermediul unei conducte de apa, unui put sau prin utilizarea unui camion-cisterna.
-> Gestionarea deseurilor umane este la fel de importanta, iar pentru aceasta se poate opta pentru inchirierea unei toalete ecologice mobile, oferind o solutie igienica si prietenoasa cu mediul.
-> Accesul rutier necesita obtinerea autorizatiilor pentru transportul de marfuri cu gabarit depasit si amenajarea unui drum de acces intre infrastructura rutiera si santier, pentru a permite utilajelor mari sa efectueze operatiuni precum descarcarea materialelor grele sau turnarea betonului.
-> Accesibilitatea navala este esentiala in cazul constructiilor in zone cu acces exclusiv pe apa, implicand transportul materialelor si fortei de munca prin navigatie. Costurile asociate cu transportul naval sunt suportate de client.



87

Primim adesea intrebari despre alegerea variantei optime, mai exact care ar fi cel mai bun pachet de constructie dintre cele disponibile in calculatorul de preturi din website.
De obicei, raspunsul nu este atat de simplu pe cat pare. Alegerea solutiei potrivite depinde atat de climatul local, cat si de bugetul disponibil plus preferintele personale.
In cadrul calculatorului nostru de preturi, raspunde afirmativ la intrebarea "Vrei sa vezi prezentarea pachetelor de constructii?" si ai posibilitatea sa explorezi in detaliu pachetele disponibile. Aceasta sectiune informativa contine grafice referitoare la performanta termica a peretilor exteriori, izolatia fonica relativa a peretilor de compartimentare si estimarea suprafetei utile in functie de pachet.
Calculatorul de preturi te poate ajuta sa iei o decizie informata si sa alegi echiparea care se potriveste cel mai bine nevoilor si preferintelor tale, asigurandu-te ca obtii solutia ideala pentru proiectul tau.



88

Constructia unei case pe structura metalica este rapida si economica in comparatie cu casele traditionale din lemn sau beton.
Componentele metalice sunt debitate si preasamblate in fabrica, apoi montate pe santier in cateva zile. Se reduce astfel timpul de constructie si costurile asociate cu muncitorii si materialele. In plus, prin utilizarea componentelor prefabricate se minimizeaza si riscul de erori in construcție, asigurandu-se astfel un nivel ridicat de calitate la finalizarea proiectului.
Aceasta eficienta este deosebit de benefica in proiectele de constructie cu termene stranse sau bugete limitate. In functie de sezon si de volumul activ de lucrari, Wolf Construct ofera termene de executie intre 90 si 120 zile pentru majoritatea proiectelor.



89

De la bun inceput, ne-am dedicat cercetarii si dezvoltarii echipamentelor noastre pentru constructiile de case metalice, acordand o atentie deosebita unor aspecte cheie.
-> Pentru noi, tehnologia de productie a structurilor metalice a fost intotdeauna esentiala. Am investit in tehnologii de varf pentru a ne asigura ca procesul de productie este eficient si respecta cele mai inalte standarde internationale.
-> Flexibilitatea a fost mereu o prioritate. Am dezvoltat procese flexibile pentru a putea raspunde rapid si eficient la schimbarile din piata si la nevoile clientilor nostri in continua evolutie.
-> In ultimii ani, am reusit sa diversificam gama de constructii oferite, astfel incat sa putem satisface o varietate de nevoi si bugete ale clientilor nostri, tinand cont de cerintele si tendintele actuale.
-> Principiile fundamentale Wolf Construct, au ramas intotdeauna constante. Ne preocupa in mod deosebit siguranta, confortul termic si acustic, eficienta energetica si protectia mediului inconjurator.
-> Siguranta completa a cladirilor este o prioritate majora pentru noi. Ne asiguram ca fiecare structura metalica construita de noi respecta cele mai inalte standarde de siguranta, protejand atat muncitorii, cat si viitorii locatari impotriva riscurilor naturale si tehnologice. -> Confortul termic si acustic este esential pentru noi. Am investit in sisteme avansate de izolare termica si acustica pentru a oferi un mediu interior confortabil si eficient energetic pentru clientii nostri.
-> Imbunatatirea continua este o parte esentiala a filozofiei noastre de afaceri. Suntem angajati sa aducem in mod regulat actualizari si imbunatatiri echipamentelor noastre, pentru a ne asigura ca livram mereu produsele noastre la cele mai inalte standarde de calitate.

 



90

Chiar daca internetul ofera o gama larga de planuri de case care ar putea sa satisfaca diferite preferinte, este mai avantajos sa optezi pentru un design personalizat al casei si pentru consiliere de specialitate. Colaborand cu un arhitect si un designer de interioare, vei putea sa imbunatatesti atat eficienta utilizarii spatiului, cat si functionalitatea locuintei.
In plus, suportul unui constructor iti va facilita intelegerea detaliilor tehnice ale proiectului tau precum alegerea celor mai eficiente solutii pentru izolare, structura metalica utilizata, finisaje interioare si altele.
O colaborare stransa intre arhitect si constructor te asigura ca rezultatul final va indeplini standarde inalte de calitate. Wolf Construct ofera servicii complete de proiectare si constructie, reunind numerosi specialisti cu experienta vasta in domeniul constructiilor.



91

Planificarea spatiului si a functionalitatii este cruciala pentru crearea unei locuinte care sa se potriveasca perfect nevoilor si preferintelor tale. Gandeste-te nu doar la aspectele practice, ci si la confortul si estetica generala a casei.
Planifica impreuna cu arhitectul nostru distributia camerelor in functie de utilizarea acestora si de interactiunea intre ele. Amenajeaza-ti interiorul astfel incat sa-ti reflecte personalitatea si stilul de viata. Asigura-te ca exista suficient spatiu de depozitare si ca fiecare zona a casei este eficient utilizata.
Adaptabilitatea si flexibilitatea spatiilor sunt esentiale pentru a permite evolutia si schimbarile in timp.