Ghid constructie casa detaliat pe fazele lucrarii. Aceasta tehnologie de constructie pe structura metalica este tot mai populara in ultimii ani datorita numeroaselor beneficii. Printre avantaje se remarca izolatia termica de exceptie si executia rapida si precisa. Spatiul util este mai generos fata de variantele conventionale din zidarie.

constructie casa

1. Proiectarea casei metalice

Prima etapa in construirea unei case pe structura metalica usoara este proiectarea acesteia. In aceasta etapa, se stabilesc dimensiunile, forma si design-ul general al casei. Tot aici se stabilesc specificatiile pentru structura metalica, izolatie termica si acustica. Dispunem de 4 pachete predefinite: Standard, Silver, Gold si Platinum. Se poate opta si pentru echipare personalizata. Plata se face in 2 transe egale: 
  • 50% in avans la semnarea contractului de proiectare. Includem proiect de arhitectura si toata documentatia aferenta necesara pentru obtinerea autorizatiei de construire.
  • 50% in avans la predarea documentelor de la faza anterioara. Includem proiectele de instalatii electrice, termice, sanitare si detalii constructive.

2. Constructie casa pe structura metalica in etape

Mai jos explicam principalele faze de constructie, transele de plata si alte detalii utile.

10% in avans pentru rezervare perioada de constructie casa

In aceasta etapa preliminara se semneaza contractul de antrepriza si se planifica constructia imobilului. Rezervarea perioadei se face in functie de data estimata a obtinerii autorizatiei de construire. Organizarea de santier este inclusa.

50% in avans pentru constructia fundatiei si montajul structurii

Fundatia este proiectata de un inginer structurist conform normelor impuse. Proiectul este mai putin complex comparativ cu constructiile traditionale din zidarie. Se inregistreaza astfel economii importante la materiale de constructie precum fier si beton. 
In baza proiectului se debiteaza si preasambleaza profilele metalice. Procesul are loc in mediu controlat, in fabrica. Structura este transportata pe santier unde se va desfasura montajul. Toate elementele se asambleaza conform planurilor de montaj, inclusiv scara intre nivele.

39% in avans pentru placari pereti, acoperis si instalatii

Aceasta faza incepe cu constructia acoperisului din tigla metalica. Ulterior, se executa inchiderile peretilor exteriori si interiori. Se toarna sapele si se executa traseele electrice, termice si sanitare.

1% este garantie de buna executie

Garantia de buna executie ramane in contul beneficiarului timp de 2 ani. Aceasta este folosita pentru remedieri urgente, daca este cazul. La expirarea termenului, suma ramasa va fi transferata societatii.

A nu se confunda cu alte tipuri de garantii:

  • 2 ani garantie pentru manopera de buna executie
  • 10 ani garantie pentru vicii ascunse

Alte servicii conexe contracost

Se poate opta pentru finisajele interioare, gard de imprejmuire, alei pietonale. La cerere, putem presta si alte tipuri de lucrari. Ofertele “all inclusive" se coteaza doar in baza unui proiect complet de constructie casa.
Pentru o cotatie de pret completa si actualizata a viitoarei constructii va rugam sa folositi butonul de mai jos:

Lasă un comentariu

Mai multe

Ce ar trebui sa stii inainte de constructia casei: sfaturi si ponturi

Aveti cateva sugestii pentru mine in etapa de prospectare a pietei?